marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Mini tortice z arašidi

Pošlji prijatelju

mini tortica z arašidiBrent Parker Jones

12 mafinov, nadgrajenih s karamelno kremo ter arašidi.

Mini tortice:

100 g narezane bele čokolade

1,5 dl sveže smetane

150 g bele moke

1 žlička pecilnega praška

50 g drobno mletih arašidov (neslanih)

ščepec soli

90 g zmehčanega masla

200 g rjavega sladkorja

½ žličke vaniljine esence

2 veliki jajci

Karamelna krema:

125 g zmehčanega masla

2 žlici rjavega sladkorja

½ žlice melase (posebno sladilo, ki je videti kot črn sladkor, v trgovini jo boste našli poleg sladkorja)

225 g sladkorja v prahu

90 g karamelnih ploščic z arašidi za okras

Pečico segrejemo na 170 stopinj. V model za 12 mafinov vstavimo papirnate modelčke.

Čokolado in smetano stopimo nad vodno kopeljo. Odstavimo, da se rahlo ohladi. Moko, pecilni prašek, arašide in sol zmešamo. Maslo, rjavi sladkor in vaniljo penasto umešamo. Dodamo jajca. Postopoma dodajamo moko in stopljeno čokoladno mešanico. Modelčke napolnimo z maso do treh četrtin. Pečemo 25 do 30 minut, da zlato porumenijo in se strdijo. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Maslo, rjavi sladkor in melaso penasto umešamo. Primešamo sladkor v prahu. Mini tortice premažemo s kremo in jih okrasimo s koščki karamelne ploščice z arašidi.

Recept je iz knjige Rachel Lane Zlata knjiga – slaščice. Objavljeno z dovoljenjem založbe Meander.