marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Zeljna zloženka

Pošlji prijatelju

zeljna zloženkaUN

Samostojna zimska jed za 4 ali priloga za 8.

1 velika čebula

4 stroki česna

2 žlici olja

500 g mletega mesa

500 g narezanega kislega zelja

1 žlica soli

1 žlička mlete sladke paprike

¼ žličke mletega rožmarina

1 lovorjev list

½ žličke suhega timijana

½ žličke peteršilja

300 ml paradižnika iz pločevinke

200 g sira feta

100 g kisle smetane

Čebulo in česen drobno nasekljajte ter ju prepražite na olju, dodajte meso, papriko, rožmarin, lovorjev list, timijan in peteršilj. Meso pražite 15 minut.

Medtem kislo zelje nekoliko sperite pod vodo, da ne bo preslano. Stresite ga v ponev in dodajte sol, zalijte z 200 ml vode in dušite, dokler voda ne povre.

Meso zalijte s paradižnikom iz konzerve in kuhajte 5 minut oziroma toliko, da omaka povre.

Pečico ogrejte na 200 stopinj Celzija.

Tako meso kot zelje in sir feta razdelite na tri dele. V nizek okrogel pekač nadevajte plast zelja, sledi plast mesa in nato koščki sira feta. Ponovite še dvakrat. Po vrhu namažite kislo smetano.

Pecite 45 minut.