Zeljna zloženka
Samostojna zimska jed za 4 ali priloga za 8.
1 velika čebula
4 stroki česna
2 žlici olja
500 g mletega mesa
500 g narezanega kislega zelja
1 žlica soli
1 žlička mlete sladke paprike
¼ žličke mletega rožmarina
1 lovorjev list
½ žličke suhega timijana
½ žličke peteršilja
300 ml paradižnika iz pločevinke
200 g sira feta
100 g kisle smetane
Čebulo in česen drobno nasekljajte ter ju prepražite na olju, dodajte meso, papriko, rožmarin, lovorjev list, timijan in peteršilj. Meso pražite 15 minut.
Medtem kislo zelje nekoliko sperite pod vodo, da ne bo preslano. Stresite ga v ponev in dodajte sol, zalijte z 200 ml vode in dušite, dokler voda ne povre.
Meso zalijte s paradižnikom iz konzerve in kuhajte 5 minut oziroma toliko, da omaka povre.
Pečico ogrejte na 200 stopinj Celzija.
Tako meso kot zelje in sir feta razdelite na tri dele. V nizek okrogel pekač nadevajte plast zelja, sledi plast mesa in nato koščki sira feta. Ponovite še dvakrat. Po vrhu namažite kislo smetano.
Pecite 45 minut.
Podobni članki
- Polnjene paprike
(02.09.2014) - Testenine z jurčki in slanino
(14.09.2014) - Jota – primorska zeljna juha
(21.01.2013) - Krompirjeva musaka
(26.03.2011) - Čili po Majevsko
(07.11.2012) - Lisičke v smetani
(17.10.2011) - Ameriška zeljna solata
(19.11.2010) - Jajca po škotsko / Škotska jajca
(03.04.2012) - Jajca s paradižnikom za zajtrk
(05.02.2011) - Namaz iz sardin in namaz iz posušenih paradižnikov
(08.12.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:04.01.2013, 327,098 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,265 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,186 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,156 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,413 prikazov