Opečenec z rozinami
MN
Najboljši »toast«, kar ste ga kdaj jedli.
200 ml mleka
100 ml vode
50 g mehkega masla
1 žlička soli
2 žlički vaniljine arome
75 g rjavega sladkorja
1 zavojček suhega kvasa
120 g rozin
1 jajce
V aparat za peko kruha po vrsti nadevajte vse sestavine razen rozin in jajca ter zamešajte testo. Rozine dodajte ob zvočnemu signalu za dodatke.
Če boste testo pripravili brez aparata, zamesite enake sestavine in pustite na toplem vzhajati eno uro.
Pečico segrejte na 220 stopinj. Kruh stresite iz aparata na pomokano površino in oblikujte v kvadratne štručke. Dajte jih v velik pekač, premažite z zmešanim jajcem in pecite približno 20 minut.
Postrezite prerezane na pol, popečene v »toasterju« in namazane z maslom.
Podobni članki
Božični kruh (Stollen)
(18.12.2011)Kruh s pestom
(23.01.2014)Kruh z orehi
(22.11.2010)Pirin kruh s parmezanom in orehi
(10.02.2012)Kruh z ovsenimi kosmiči
(07.01.2013)Kolački z meto
(18.07.2011)Pogača z nektarinami(ali breskvami)
(11.07.2011)Francoska štruca
(25.10.2012)Velikonočne pince
(14.03.2013)Hitri bučni kruh
(02.11.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:16.05.2011, 329,973 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,783 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,658 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,596 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,756 prikazov