marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Opečenec z rozinami

Pošlji prijatelju

opečenec z rozinamiMN

Najboljši »toast«, kar ste ga kdaj jedli.

200 ml mleka

100 ml vode

50 g mehkega masla

1 žlička soli

2 žlički vaniljine arome

75 g rjavega sladkorja

1 zavojček suhega kvasa

120 g rozin

1 jajce

V aparat za peko kruha po vrsti nadevajte vse sestavine razen rozin in jajca ter zamešajte testo. Rozine dodajte ob zvočnemu signalu za dodatke.

Če boste testo pripravili brez aparata, zamesite enake sestavine in pustite na toplem vzhajati eno uro.

Pečico segrejte na 220 stopinj. Kruh stresite iz aparata na pomokano površino in oblikujte v kvadratne štručke. Dajte jih v velik pekač, premažite z zmešanim jajcem in pecite približno 20 minut.

Postrezite prerezane na pol, popečene v »toasterju« in namazane z maslom.

Podobni članki