marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Sarma iz pečice (iz listov ohrovta)

Pošlji prijatelju

sarma v pekačuMN

Sarma se pri nas večinoma pripravlja iz listov kislega zelja, polnjena pa je običajno z mletim mesom in rižem. Vendar pa je lahko tudi drugačna: mi smo pripravili sarmo iz listov ohrovta, sarmice nadevali z mesom in proseno kašo, nato pa jih z omako vred zapekli v pečici, z malo parmezana. Tako so sarmice sladke in precej drugačne od sarme iz kislega zelja.

Recept za 12 do 14 zavitkov.

12 do 14 večjih listov ohrovta

70 g prosene kaše

1 žlica olja

1 čebula

500 g mešanega mletega mesa

3 stroki česna

sol

½ žličke karija

½ žličke rdeče sladke paprike

¼ žličke suhega timijana

olje za pekač

Omaka:

2 žlici olja

2 žlici moke

2 žlici paradižnikovega koncentrata

1 žlica sladkorja

½ žličke česna v prahu

1 zavojček ribanega parmezana

Podobni članki