Sarma iz pečice (iz listov ohrovta)
Sarma se pri nas večinoma pripravlja iz listov kislega zelja, polnjena pa je običajno z mletim mesom in rižem. Vendar pa je lahko tudi drugačna: mi smo pripravili sarmo iz listov ohrovta, sarmice nadevali z mesom in proseno kašo, nato pa jih z omako vred zapekli v pečici, z malo parmezana. Tako so sarmice sladke in precej drugačne od sarme iz kislega zelja.
Recept za 12 do 14 zavitkov.
12 do 14 večjih listov ohrovta
70 g prosene kaše
1 žlica olja
1 čebula
500 g mešanega mletega mesa
3 stroki česna
sol
½ žličke karija
½ žličke rdeče sladke paprike
¼ žličke suhega timijana
olje za pekač
Omaka:
2 žlici olja
2 žlici moke
2 žlici paradižnikovega koncentrata
1 žlica sladkorja
½ žličke česna v prahu
1 zavojček ribanega parmezana
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
- Lazanja z brokolijem
(13.09.2012) - Boranja s piščancem
(30.08.2012) - Ajvar
(08.08.2012) - Raki na buzaro
(22.11.2010) - Sladka čili omaka
(30.10.2012) - Mini zelenjavni zavitki
(19.01.2011) - Sladko – kisla svinjina
(12.03.2011) - Palačinke z jurčki in sirom za žar
(20.09.2012) - Mesne kroglice v omaki
(30.01.2012) - Kruh z ovsenimi kosmiči
(07.01.2013)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:24.01.2013, 323,809 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,622 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,800 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,762 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 158,892 prikazov