marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čili po Majevsko

Pošlji prijatelju

čili v skodeliciMN

Čili za 4, ki ga odlikuje dodatek kakava.

1 žlica olja

1 velika čebula

500 g mletega govejega mesa

400 g narezanih paradižnikov iz konzerve (pelatov)

120 ml vode

2 žlici paradižnikovega koncentrata

2 žlici kakava

1 žlička čilija v prahu

1 žlička sladke rdeče paprike v prahu

1 žlička suhega origana

1 konzerva (400 g ) rdečega fižola

Čebulo drobno nasekljajte. V visoki ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo. Dodajte mleto meso in ga dobro popražite, da voda izhlapi in se lepo popeče (približno 10 minut).

Dodajte paradižnike in paradižnikov koncentrat ter zalijte z vodo. Potresite s čilijem, papriko in kakavom, dodajte origano in kuhajte še 15 minut. Vmes večkrat premešajte in po potrebi še nekoliko zalijte z vodo.

Fižol iz konzerve stresite v cedilo in sperite ter ga dodajte v čili. Kuhajte še 5 minut.

Postrezite z avokadom in koruznimi tortiljami, lahko pa si privoščite tudi kakšno žlico kisle smetane.