Čili po Majevsko
MN
Čili za 4, ki ga odlikuje dodatek kakava.
1 žlica olja
1 velika čebula
500 g mletega govejega mesa
400 g narezanih paradižnikov iz konzerve (pelatov)
120 ml vode
2 žlici paradižnikovega koncentrata
2 žlici kakava
1 žlička čilija v prahu
1 žlička sladke rdeče paprike v prahu
1 žlička suhega origana
1 konzerva (400 g ) rdečega fižola
Čebulo drobno nasekljajte. V visoki ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo. Dodajte mleto meso in ga dobro popražite, da voda izhlapi in se lepo popeče (približno 10 minut).
Dodajte paradižnike in paradižnikov koncentrat ter zalijte z vodo. Potresite s čilijem, papriko in kakavom, dodajte origano in kuhajte še 15 minut. Vmes večkrat premešajte in po potrebi še nekoliko zalijte z vodo.
Fižol iz konzerve stresite v cedilo in sperite ter ga dodajte v čili. Kuhajte še 5 minut.
Postrezite z avokadom in koruznimi tortiljami, lahko pa si privoščite tudi kakšno žlico kisle smetane.
Podobni članki
Zeljna zloženka
(04.01.2013)Sladek BBQ fižol
(28.11.2013)Polnjene paprike
(02.09.2014)Jota – primorska zeljna juha
(21.01.2013)Riževa solata s tunino in kaprami
(30.12.2010)Paella
(29.07.2011)Korenčkova juha s kuskusom
(19.06.2014)Namaz iz sardin in namaz iz posušenih paradižnikov
(08.12.2011)Mesne kroglice z zelenjavo
(09.05.2012)Porova juha
(04.12.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:07.11.2012, 329,969 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,783 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,658 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,595 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,756 prikazov