marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jagodna torta s smetanovo kremo

Pošlji prijatelju

jagodna torta s smetanovo kremoMN

Jagodna torta, kjer predstavlja osnovo čokoladni biskvit, nadevana s smetanovo kremo in obložena z rezinami jagod, prelitih s čokolado. Torej: jagodna torta, pri kateri se vam že ob pogledu nanjo cedijo sline! (Opomba: Ta jagodna torta spada med nizke torte z zgolj eno plastjo biskvita.)

Biskvit:

3 jajca

1 ščep soli

100 g stopljene jedilne čokolade

60 g stopljene margarine

3 žlice sladkorja

60 g moke

1 žlička pecilnega praška

Smetanova krema:

500 ml sladke smetane

1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo

140 g sladkorja

4 listi želatine

200 g kremnega svežega sirčka

Nadev:

500 g jagod

30 g jedilne čokolade

½ žličke olja

Pečico segrejte na 180 stopinj. Dno pekača za torte obložite s papirjem za peko, obod namastite.

Jajca ločite. Beljake in sol stepite v sneg

Rumenjake stepite s sladkorjem. Dodajte stopljeno margarino in še nekoliko stepite. Dodajte stopljeno čokolade.

Moko zmešajte s pecilnim praškom. V rumenjakovo maso izmenično dodajajte moko in beljake ter premešajte.

Testo stresite v pekač, ga po vrhu pogladite, in pecite približno 20 minut oziroma tako dolgo, da se ne lepi na zobotrebec, ki ga potisnete v sredino.

Med peko testa pripravite kremo. Želatino namočite v hladno vodo, da nabrekne. Smetano, sladkor in vaniljin sladkor počasi segrejte, da se sladkor stopi, nato odstavite. Želatino ožemite in jo dodajte v vročo smetano.

V posodi stepite kremni sirček in prilijte nekaj smetanove kreme. Premešajte, da sirček ne tvori grudic. Prilijte še preostanek smetane.

S smetanovo kremo prelijte biskvit – ker bo krema še topla, se bo delno vsrkala v biskvit. Postavite v hladilnik za tri ure.

Ko je smetanova krema trdna, narežite jagode na lističe. Enakomerno jih od zunaj navznoter naložite na vrh torte, da dobite obliko rože.

Stopite čokolado z oljem in jo v tankem curku polijte preko jagod, da dobite čokoladne »črte«.

Namig: Torto režite z zelo ostrim nožem, da se jagode pri rezanju ne bodo spodmikale.

Poglejte še: Smetanova torta z jagodami in borovnicami, Pavlova in Jagodne mascarpone rezine.