marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kruhov štrukelj

Pošlji prijatelju

narezan kruhov štrukeljMN

Priloga iz na maslu opečenega kruha za 4 do 6 oseb – odličen način, da porabite star kruh.

50 g masla

220 g kruha (tanke rezine kot za opečenec)

½ žličke soli

150 ml mleka

3 jajca

ščep muškatnega oreščka

1 žlica moke

Kruh nakockajte. V veliki ponvi na rahlem ognju stopite maslo in na njem popražite kruhove kockice, da porjavijo.

Jajca in sol umešajte, da se spenijo, dodajte muškatov orešček in mleko ter moko. V maso stresite kruhove kockice in premešajte z žlico.

V pekač za srnji hrbet vstavite velik kos aluminijaste folije. Vanjo nadevajte kruhovo maso in folijo na vrhu stisnite skupaj, da je masa v celoti zaprta.

V nekoliko večji ognjevarni pekač nalijte hladno vodo, nato pa vanj vstavite pekač s štrukljem – potopljen mora biti toliko globoko kot je kruhova masa. Postavite na štedilnik, vodo zavrite in nato kuhajte v vodni kopeli še 25 minut.