Kruhov štrukelj
Priloga iz na maslu opečenega kruha za 4 do 6 oseb – odličen način, da porabite star kruh.
50 g masla
220 g kruha (tanke rezine kot za opečenec)
½ žličke soli
150 ml mleka
3 jajca
ščep muškatnega oreščka
1 žlica moke
Kruh nakockajte. V veliki ponvi na rahlem ognju stopite maslo in na njem popražite kruhove kockice, da porjavijo.
Jajca in sol umešajte, da se spenijo, dodajte muškatov orešček in mleko ter moko. V maso stresite kruhove kockice in premešajte z žlico.
V pekač za srnji hrbet vstavite velik kos aluminijaste folije. Vanjo nadevajte kruhovo maso in folijo na vrhu stisnite skupaj, da je masa v celoti zaprta.
V nekoliko večji ognjevarni pekač nalijte hladno vodo, nato pa vanj vstavite pekač s štrukljem – potopljen mora biti toliko globoko kot je kruhova masa. Postavite na štedilnik, vodo zavrite in nato kuhajte v vodni kopeli še 25 minut.
Podobni članki
- Kruhki s sirom in paradižnikom iz pečice
(31.05.2012) - Narastek z beljaki, kruhom in zelenjavo
(20.01.2014) - Aluminijasta ali prozorna folija?
(01.10.2014) - Velikonočni venec
(23.04.2011) - Jagodni narastek
(19.07.2017) - Nadevani šampinjoni
(21.01.2012) - Kruhova grmada z jajčno kremo
(29.01.2012) - Piščančja tortilja z mangom
(12.02.2012) - Aparat za peko kruha – čiščenje
(01.11.2010) - Skutina sladica z ananasom
(16.07.2018)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:19.02.2011, 323,809 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,621 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,799 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,761 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 158,891 prikazov