marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Skutina pita z breskvami

Pošlji prijatelju

skutina pita z breskvamiMN

Klasična sladica s sezonskim sadjem.

250 g krhkega testa (kupite razvaljanega)

Maslo za pekač

500 g skute

180 g kisle smetane

½ limone (sok)

150 g sladkorja

2 jajci

1 ščep soli

2 breskvi

1 list želatine

70 ml malinovca

Pečico segrejte na 180 stopinj. Okrogel pekač za pito namastite z maslom in vanj položite testo.

Jajca ubijte ter ločite rumenjake in beljake. Zmešajte skuto, kislo smetano, limonin sok, sladkor in rumenjaka. Beljaka skupaj s soljo stepite v trd sneg in ga narahlo primešajte v skuto. Vse skupaj nadevajte na testo in pekač postavite v pečico za 55 minut. (Skuta bo med peko narasla, a bo kasneje spet padla skupaj.)

Breskvi olupite in narežite na do centimeter debele krhlje. Ko je pita pečena, jih zložite na vrh še vroče pite.

Želatino zmehčajte v hladni vodi, da nabrekne, ter jo ožemite. Malinovec zavrite in vanj vmešajte želatino. Pustite, da se malo ohladi, nato pa z njim prelijte breskve. Postavite v hladilnik, da se strdi.