marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Limetina pita z malinami

Pošlji prijatelju

limetina pita z malinamiMN

Odlična sladko-kisla kombinacija.

250 g krhkega testa

300 g kremnega sirčka

100 g sladkorja

150 ml smetane

2 jajci

9 listov želatine

100 ml soka limete (2 limeti)

400 g malin

maslo za pekač

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač za pito premažite z maslom.

Krhko testo razvijte in ga položite v pekač. Robove, ki segajo preko pekača odrežite. Testo dobro prepikajte z vilicami in ga pecite 20 minut. Ohladite.

Želatino namočite v mrzli vodi. Limeti ožemite in odmerite 100 ml soka.

Jajca ločite. Beljaka stepite v sneg.

Smetano do trdega stepite.

Zmešajte sirček, sladkor in rumenjaka.

Sok limete v kozici segrejte in v vročem razpustite želatino. Sok z želatino dodajte v kremo iz sirčka in rumenjaka. Dodajte tretjino stepene smetane, premešajte, nato dodajte še preostalo smetano, ponovno premešajte, in nazadnje dodajte še beljak. Kremo vlijte na testo in postavite v hladilnik, da se strdi.

Na vrh pite nadevajte sveže (ali odmrznjene) maline.

Namig: Namesto malin bodo odlične tudi borovnice.