marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Pica z govejim pršutom, rukolo in popečenim sirom

Pošlji prijatelju

pica z govejim pršutom, rukolo in sirom za žarMN

Velika margerita, ki jo na koncu še malo »podaljšamo«.

200 ml tople vode

2 žlici oljčnega olja

1 žlička soli

1 žlička sladkorja

350 g moke

½ zavojčka instant kvasa

180 ml nasekljanih pelatov iz konzerve

300 g ribanega sira

80 g govejega pršuta

200 g sira za žar

rukola

Pečico segrejte na 220 stopinj.

Zmešajte sol, sladkor, kvas in moko, nato dodajte olje in vodo. Dobro pregnetite, pokrijte in pustite vzhajati pol ure. Nato testo raztegnite na velikem namaščenem pekaču (v velikosti pečice).

Segrejte pelate, jih nadevajte na testo in razmažite. Potresite s sirom in pecite približno 10 minut.

Sir za žar medtem narežite na tanke rezine (5 mm) in popecite z obeh strani na ponvi za žar.

Ko je pica pečena, po njej enakomerno razporedite rezine pršute in dajte še za pol minute nazaj v pečico, da se pršut ogreje. Vzemite iz pečice, na vrh nadevajte rukolo in popečen sir.