Pica z govejim pršutom, rukolo in popečenim sirom
Velika margerita, ki jo na koncu še malo »podaljšamo«.
200 ml tople vode
2 žlici oljčnega olja
1 žlička soli
1 žlička sladkorja
350 g moke
½ zavojčka instant kvasa
180 ml nasekljanih pelatov iz konzerve
300 g ribanega sira
80 g govejega pršuta
200 g sira za žar
rukola
Pečico segrejte na 220 stopinj.
Zmešajte sol, sladkor, kvas in moko, nato dodajte olje in vodo. Dobro pregnetite, pokrijte in pustite vzhajati pol ure. Nato testo raztegnite na velikem namaščenem pekaču (v velikosti pečice).
Segrejte pelate, jih nadevajte na testo in razmažite. Potresite s sirom in pecite približno 10 minut.
Sir za žar medtem narežite na tanke rezine (5 mm) in popecite z obeh strani na ponvi za žar.
Ko je pica pečena, po njej enakomerno razporedite rezine pršute in dajte še za pol minute nazaj v pečico, da se pršut ogreje. Vzemite iz pečice, na vrh nadevajte rukolo in popečen sir.
Podobni članki
- Pica z inčuni, šparglji in črnimi olivami
(18.04.2011) - Pica z marelicami in žajbljem
(12.06.2012) - Pica s prekajenim lososom in mocarelo
(06.01.2012) - Malinovi žepki z briejem
(29.06.2012) - Kruhki s popečenim grozdjem
(17.09.2012) - Jagodni narastek
(19.07.2017) - Narastek z beljaki, kruhom in zelenjavo
(20.01.2014) - Buča s krompirjem iz pečice
(06.11.2012) - Rukola s hruško in ovčjim sirom
(18.07.2012) - Kruhki s sirom in paradižnikom iz pečice
(31.05.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:13.05.2011, 323,809 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,622 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,800 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,762 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 158,892 prikazov