Popečena polenta s pestom
Priloga za 4, ki je odlična za h golažu, lahko pa je tudi del zelenjavnega/vegetarijanskega krožnika.
150 ml instant polente
1 žlička soli
25 g masla
3 žlice ribanega parmezana
2 do 3 žličke zelenega pesta
Zavrite 450 ml vode, jo solite in v njej skuhajte polento. Ko je kuhana, vmešajte maslo, parmezan in pesto. Polento zlijte v posodo ali pekač, iz katerega jo boste kasneje z lahkoto odstranili. (Za trikotno obliko pekač na enem koncu dvignite ter polento zgladite na drugo stran.)
Polenta naj se popolnoma ohladi in strdi. Narežite jo na 15 mm debele rezine.
Segrejte ponev za žar in nanjo položite rezine polente. Popecite po eni, nato še po drugi strani, da se polenta ponovno ogreje in se na njeni površini zarišejo sledi žara.
Podobni članki
- Polenta s sladko-kislimi jurčki
(25.09.2012) - Polentini kroketi s sirom
(08.11.2011) - Pica z govejim pršutom, rukolo in popečenim sirom
(13.05.2011) - Čokolada z oreščki
(30.12.2011) - Beljakove rezine z jogurtovo smetano
(16.01.2012) - Skledica za bonbone
(31.10.2011) - Limonine rezine
(06.03.2011) - Mini šarlote
(02.07.2012) - Jagodni narastek
(19.07.2017) - Rezine Nanaimo
(08.05.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:05.03.2011, 324,359 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,795 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,856 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,848 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,026 prikazov