marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Popečena polenta s pestom

Pošlji prijatelju

popečena polenta z golažemMN

Priloga za 4, ki je odlična za h golažu, lahko pa je tudi del zelenjavnega/vegetarijanskega krožnika.

150 ml instant polente

1 žlička soli

25 g masla

3 žlice ribanega parmezana

2 do 3 žličke zelenega pesta

Zavrite 450 ml vode, jo solite in v njej skuhajte polento. Ko je kuhana, vmešajte maslo, parmezan in pesto. Polento zlijte v posodo ali pekač, iz katerega jo boste kasneje z lahkoto odstranili. (Za trikotno obliko pekač na enem koncu dvignite ter polento zgladite na drugo stran.)

Polenta naj se popolnoma ohladi in strdi. Narežite jo na 15 mm debele rezine.

Segrejte ponev za žar in nanjo položite rezine polente. Popecite po eni, nato še po drugi strani, da se polenta ponovno ogreje in se na njeni površini zarišejo sledi žara.