Cimetova gnezda
Okus cimeta in karameliziranega sladkorja – to niso osja gnezda, ampak bolj čmrljeva… Cimetovi polži oziroma gnezda so najboljša sveža, celo še malo topla.
Testo:
1 zavojček suhega kvasa (7 g)
200 ml toplega mleka
120 g sladkorja
60 g masla
1 žlička soli
2 jajci
500 g moke
Nadev:
220 g rjavega sladkorja
3 žlice mletega cimeta
100 g masla
Premaz:
2 žlici masla
Dodatno:
1 košček masla za pekač
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
- Polžki z orehi
(20.11.2011) - Mafini s cimetom (muffini)
(23.11.2012) - Sirova gnezda z orehi
(10.11.2013) - Kokosova potica
(13.12.2013) - Čokoladni kruh ali kruhki
(13.06.2013) - Prekmurska gibanica
(22.01.2012) - Koruzna pogača z začimbami
(23.05.2012) - Mini tortice – velikonočna gnezda
(08.04.2012) - Slivova pita z orehi in začimbami
(11.09.2012) - Krhki piškoti z arašidovim maslom
(22.01.2013)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:06.02.2013, 326,763 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,111 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,112 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,339 prikazov