Cimetova gnezda
MN
Okus cimeta in karameliziranega sladkorja – to niso osja gnezda, ampak bolj čmrljeva… Cimetovi polži oziroma gnezda so najboljša sveža, celo še malo topla.
Testo:
1 zavojček suhega kvasa (7 g)
200 ml toplega mleka
120 g sladkorja
60 g masla
1 žlička soli
2 jajci
500 g moke
Nadev:
220 g rjavega sladkorja
3 žlice mletega cimeta
100 g masla
Premaz:
2 žlici masla
Dodatno:
1 košček masla za pekač
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
Polžki z orehi
(20.11.2011)Mafini s cimetom (muffini)
(23.11.2012)Sirova gnezda z orehi
(10.11.2013)Kokosova potica
(13.12.2013)Čokoladni kruh ali kruhki
(13.06.2013)Prekmurska gibanica
(22.01.2012)Koruzna pogača z začimbami
(23.05.2012)Mini tortice – velikonočna gnezda
(08.04.2012)Slivova pita z orehi in začimbami
(11.09.2012)Krhki piškoti z arašidovim maslom
(22.01.2013)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:06.02.2013, 297,857 prikazov -
Kdaj imam god?
objavljeno:, 290,179 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 221,168 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 189,130 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 155,368 prikazov