Cimetova gnezda
MN
Okus cimeta in karameliziranega sladkorja – to niso osja gnezda, ampak bolj čmrljeva… Cimetovi polži oziroma gnezda so najboljša sveža, celo še malo topla.
Testo:
1 zavojček suhega kvasa (7 g)
200 ml toplega mleka
120 g sladkorja
60 g masla
1 žlička soli
2 jajci
500 g moke
Nadev:
220 g rjavega sladkorja
3 žlice mletega cimeta
100 g masla
Premaz:
2 žlici masla
Dodatno:
1 košček masla za pekač
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
Polžki z orehi
(20.11.2011)
Mafini s cimetom (muffini)
(23.11.2012)
Sirova gnezda z orehi
(10.11.2013)
Kokosova potica
(13.12.2013)
Čokoladni kruh ali kruhki
(13.06.2013)
Prekmurska gibanica
(22.01.2012)
Koruzna pogača z začimbami
(23.05.2012)
Mini tortice – velikonočna gnezda
(08.04.2012)
Slivova pita z orehi in začimbami
(11.09.2012)
Krhki piškoti z arašidovim maslom
(22.01.2013)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:06.02.2013, 338,814 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 306,815 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 226,702 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 195,318 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 161,188 prikazov



