marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Krompirjeva musaka

Pošlji prijatelju

kos musake na krožnikuMN

Kadar ne veste, kam s starim krompirjem, bo musaka za 4 do 6 oseb ravno prav.

500 g mletega mesa

1 velika čebula

1 žlica oljčnega olja

3 stroki česna

Sol

Poper

Muškatni orešček

mleta sladka paprika

timijan

mleti lovor

3 veliki paradižniki (ali manjša pločevinka s koščki)

900 g krompirja

1 kisla smetana (220 g)

3 žlice ribanega parmezana

mlet beli poper

Čebulo olupite in nasekljajte ter jo prepražite na oljčnem olju. Dodajte nasekljan česen in mleto meso, po okusu začinite z vsemi začimbami in pustite, da se dobro prepraži. Ko je meso prepečeno, dodajte na koščke narezane paradižnike (ali paradižnik iz pločevinke) in dušite, da razpade ter voda povre.

Krompir olupite in naribajte na rezine. Zavrite vodo in krompir v kropu kuhajte 4 do 5 minut, nato ga prelijte s hladno vodo, da se ohladi.

Pečico segrejte na 220 stopinj.

Posodo za peko naoljite in vanjo zložite tretjino krompirjevih lističev. Prekrijte s polovico mesa, naložite drugo tretjino krompirja, preostanek mesa, po vrhu pa še zadnjo tretjino krompirja.

Kislo smetano zmešajte z malo muškatnega oreščka ter belim poprom in z njo premažite zloženko. Po vrhu posujte s parmezanom.

Musako pecite 30 minut.

Podobni članki