Krompirjeva musaka
Kadar ne veste, kam s starim krompirjem, bo musaka za 4 do 6 oseb ravno prav.
500 g mletega mesa
1 velika čebula
1 žlica oljčnega olja
3 stroki česna
Sol
Poper
Muškatni orešček
mleta sladka paprika
timijan
mleti lovor
3 veliki paradižniki (ali manjša pločevinka s koščki)
900 g krompirja
1 kisla smetana (220 g)
3 žlice ribanega parmezana
mlet beli poper
Čebulo olupite in nasekljajte ter jo prepražite na oljčnem olju. Dodajte nasekljan česen in mleto meso, po okusu začinite z vsemi začimbami in pustite, da se dobro prepraži. Ko je meso prepečeno, dodajte na koščke narezane paradižnike (ali paradižnik iz pločevinke) in dušite, da razpade ter voda povre.
Krompir olupite in naribajte na rezine. Zavrite vodo in krompir v kropu kuhajte 4 do 5 minut, nato ga prelijte s hladno vodo, da se ohladi.
Pečico segrejte na 220 stopinj.
Posodo za peko naoljite in vanjo zložite tretjino krompirjevih lističev. Prekrijte s polovico mesa, naložite drugo tretjino krompirja, preostanek mesa, po vrhu pa še zadnjo tretjino krompirja.
Kislo smetano zmešajte z malo muškatnega oreščka ter belim poprom in z njo premažite zloženko. Po vrhu posujte s parmezanom.
Musako pecite 30 minut.
Podobni članki
- Buča s krompirjem iz pečice
(06.11.2012) - Ričet
(30.01.2013) - Krompirjeva solata
(27.05.2011) - Jajca s paradižnikom za zajtrk
(05.02.2011) - Francoska solata
(22.12.2011) - Tople kumare
(24.01.2011) - Polnjene paprike
(02.09.2014) - Zeljna zloženka
(04.01.2013) - Solata z rakci
(12.07.2011) - Kaponata
(29.09.2014)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:26.03.2011, 326,763 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,105 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,112 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,339 prikazov