Mesne kroglice v omaki
Mesne kroglice, ki jih pri nas v nekoliko spremenjeni različici poznamo bolj pod imenom čufti, se pripravijo precej enostavno, in so odlične na testeninah ali tudi kar s kruhom ali pirejem.
500 g mlete govedine
1 drobno nasekljana čebula
2 stroka nasekljanega česna
50 g drobtin
25 g ribanega parmezana
1 šopek nasekljanega peteršilja
sol
poper
1 jajce
2 žlici olja
Omaka:
1 žlica olja
1 drobno nasekljana čebula
1 sesekljan strok česna
120 ml suhega belega vina
800 g narezanih pelatov iz konzerve
sol
2 žlički sladkorja
Mleto meso zmešajte z nasekljano čebulo, česnom, drobtinami in peteršiljem. Solite in poprajte, dodajte jajce in dobro pregnetite. Oblikujte kroglice velikosti oreha.
Na ponvi segrejte olje in na njem popecite kroglice, da se naredi hrustljava skorjica (približno 6 minut).
Za omako segrejte olje, na njem prepražite čebulo in česen. Prilijte vino in pustite, da zavre, nato primešajte pelate ter solite in sladkajte. Zavrite, dodajte mesne kroglice in kuhajte še 15 minut, da se bo meso skuhalo tudi v notranjosti. Če se omaka preveč zgosti, prilijte malo vode.
Podobni članki
- Mesne kroglice z zelenjavo
(09.05.2012) - Rižota z radičem
(22.11.2010) - Nabodala z mesnimi kroglicami
(27.07.2011) - Boranja s piščancem
(30.08.2012) - Polnjene paprike
(02.09.2014) - Raki na buzaro
(22.11.2010) - Zeljna zloženka
(04.01.2013) - Čili po Majevsko
(07.11.2012) - Kostanjeva omaka
(10.10.2013) - Bučna juha iz pečene buče
(03.12.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:30.01.2012, 326,746 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,336 prikazov