marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Testenine z jurčki in slanino

Pošlji prijatelju

testenine z jurčki in slaninoMN

Nekoliko pikantnejša omaka za 4.

Široki rezanci za 4 osebe

Sol

Omaka:

1 čebula

3 stroki česna

4 rezine mesnate slanine

250 g gob (jurčkov)

1 paradižnik

1 žlica kečapa

1 žlička gorčice

2 žlički peteršilja

½ žličke sladkorja

75 ml temnega rdečega vina

200 ml sladke smetane

½ žličke soli (po potrebi)

150 g ovčjega sira (pecorino)

Poper

Pristavite lonec z osoljeno vodo za testenine. Preden zavre in skuhate rezance, pričnite s pripravo omake.

Slanino narežite na koščke ter jo prepražite v ponvi, dodajte nasekljano čebulo in česen. Ko čebula porumeni, dodajte rezine narezane jurčke. Počakajte, da se gobe razpustijo in voda povre, nato dodajte paradižnik, kečap, gorčico, peteršilj in sladkor. Prepražite in zalijte z vinom. Ko vino povsem povre, dodajte sol (če je potrebno!) in zalijte s smetano.

Ko so testenine kuhane, jih prelijte ali zmešajte z omako, po vrhu namestite tanke rezine sira in poprajte.

Podobni članki