marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Špageti z mandlji in lešniki

Pošlji prijatelju

špageti z mandlji in lešnikiMN

Nekoliko drugačne testenine za 4 osebe.

500 g špagetov

sol

1 majhna čebula

80 g olupljenih mandljev

40 g lešnikov

1 žlica oljčnega olja

2 žlici moke

300 ml močne kokošje juhe (lahko iz kocke)

200 g sladke smetane

2 – 3 žlice ribanega parmezana

sol

poper

Olupljene mandlje (postopek) in lešnike na rahlem ognju prepražite v ponvi brez olja, nato jih na grobo sesekljajte.

Zavrite vodo, jo solite in dajte vanjo špagete – kuhajte kot navaja embalaža.

Čebulo drobno sesekljajte in jo prepražite na olju. Dodajte mandlje in lešnike ter posujte z moko. Dobro premešajte ter zalijte z juho in smetano. Počakajte, da se zgosti, vmešajte parmezan, solite in poprajte.

Špagete odcedite, nadevajte in prelijte z omako.