marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Tople kumare

Pošlji prijatelju

tople kumare in rezine zrezkov iz mletega mesaMN

Pogrejte se s kumarami, ki najbolje teknejo pozimi.

50 g prekajene slanine

½ čebule

2 stroka česna

3 kumare

Sol

Poper

Muškatov orešček

1 žlica kečapa

150 ml smetane

1 velik kuhan krompir (ali kosmiči za instant pire)

Kumare olupite in naribajte. Nasekljate čebulo in česen. Na razgreto kozico dajte slanino in jo dobro popecite, dodajte čebulo in česen, da se prepražita na maščobi. Na čebulo stresite kumare, dodajte sol, poper in muškatov orešček, vmešajte kečap. Pokrijte in dušite 5 minut.

Pretlačite krompir in ga dodajte kumaram, zalijte s smetano. Počakajte, da ponovno zavre.

Postrezite z zrezki iz mletega mesa.

Podobni članki