Tople kumare
Pogrejte se s kumarami, ki najbolje teknejo pozimi.
50 g prekajene slanine
½ čebule
2 stroka česna
3 kumare
Sol
Poper
Muškatov orešček
1 žlica kečapa
150 ml smetane
1 velik kuhan krompir (ali kosmiči za instant pire)
Kumare olupite in naribajte. Nasekljate čebulo in česen. Na razgreto kozico dajte slanino in jo dobro popecite, dodajte čebulo in česen, da se prepražita na maščobi. Na čebulo stresite kumare, dodajte sol, poper in muškatov orešček, vmešajte kečap. Pokrijte in dušite 5 minut.
Pretlačite krompir in ga dodajte kumaram, zalijte s smetano. Počakajte, da ponovno zavre.
Postrezite z zrezki iz mletega mesa.
Podobni članki
- Jota – primorska zeljna juha
(21.01.2013) - Korenčkova juha s kuskusom
(19.06.2014) - Kaponata
(29.09.2014) - Krompirjeva musaka
(26.03.2011) - Testenine z jurčki in slanino
(14.09.2014) - Kruhki s slanino in jajcem
(25.02.2011) - Francoska čebulna juha
(14.01.2013) - Buča s krompirjem iz pečice
(06.11.2012) - Polnjene paprike
(02.09.2014) - Krompirjeva solata
(27.05.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:24.01.2011, 326,748 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,337 prikazov