marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Piščanec z ananasom

Pošlji prijatelju

piščanec z ananasomUN

Eksotika za 4 osebe. Primerna tudi kot mesna omaka za riž.

400 ml kokosovega mleka

1 žlička karija

100 ml sveže iztisnjenega soka pomaranče

Meso pomaranče (ki ostane po iztisnjenju soka)

1 piščančji file (450 g)

2 banani

1 mala konzerva ananasa v koščkih

Po želji:1 mango

sol

Pomarančo ožemite in iz lupine postrgajte ostanke mesa. V posodi zmešajte s kokosovim mlekom in karijem. Dodajte na koščke narezano posoljeno piščančje meso, narezano banano, koščke ananasa (brez soka) in po želji koščke manga. Marinirajte na sobni temperaturi od 15 minut do pol ure.

Meso in sadje poberite iz sklede in prepražite na rahlo namaščeni ponvi. Meso enkrat obrnite, da se lepo popeče. Zalijte z marinado in kuhajte še nekaj minut, da se sadje preveč ne zmehča.

Podobni članki