Piščanec z ananasom
Eksotika za 4 osebe. Primerna tudi kot mesna omaka za riž.
400 ml kokosovega mleka
1 žlička karija
100 ml sveže iztisnjenega soka pomaranče
Meso pomaranče (ki ostane po iztisnjenju soka)
1 piščančji file (450 g)
2 banani
1 mala konzerva ananasa v koščkih
Po želji:1 mango
sol
Pomarančo ožemite in iz lupine postrgajte ostanke mesa. V posodi zmešajte s kokosovim mlekom in karijem. Dodajte na koščke narezano posoljeno piščančje meso, narezano banano, koščke ananasa (brez soka) in po želji koščke manga. Marinirajte na sobni temperaturi od 15 minut do pol ure.
Meso in sadje poberite iz sklede in prepražite na rahlo namaščeni ponvi. Meso enkrat obrnite, da se lepo popeče. Zalijte z marinado in kuhajte še nekaj minut, da se sadje preveč ne zmehča.
Podobni članki
- Sladko – kisla svinjina
(12.03.2011) - Bovla z jagodičevjem
(19.11.2010) - Goveja pečenka s pomarančno omako
(26.02.2011) - Sadno usnje
(01.08.2018) - Zeljna zloženka
(04.01.2013) - Račje prsi z ingverjem na rdečem zelju z ananasom
(22.01.2011) - Pomarančna marmelada
(08.11.2013) - Mimoza
(22.11.2010) - Paella
(29.07.2011) - Panforte
(06.10.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:22.11.2010, 326,743 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,335 prikazov