Bovla z jagodičevjem
Fotolia
Osvežilna bovla s penečim vinom ter jagodami, malinami ali borovnicami (lahko pa tudi s koščki ananasa).
1 steklenica rizlinga
2 žlici sladkorja
0,5 litrska posodica jagod ali drugega jagodičevja
1 steklenica polsuhega penečega vina
30 ml pomarančnega likerja (Grand Marnier ali Cointreau)
V veliki bovli zmešajte sladkor in rizling, da se sladkor raztopi. Dodajte očiščeno sadje (jagode narežite na polovice ali četrtine) in pomarančni liker. Pokrijte in postavite v hladilnik za 3 do 4 ure. Tik preden postrežete, dolijte peneče vino.
Podobni članki
Mimoza
(22.11.2010)Kuhano vino s suhim sadjem
(22.11.2010)Peneče vino
(31.10.2010)Torta z gozdnimi sadeži in penečim vinom
(15.06.2012)Piščanec z ananasom
(22.11.2010)Pavlova
(19.06.2012)Panforte
(06.10.2011)Sirup iz plodov bezga
(13.08.2012)Jagodna marmelada z belim vinom
(12.07.2017)Mini šarlote
(02.07.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:19.11.2010, 331,589 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,067 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,782 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,721 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,907 prikazov