Bovla z jagodičevjem
Osvežilna bovla s penečim vinom ter jagodami, malinami ali borovnicami (lahko pa tudi s koščki ananasa).
1 steklenica rizlinga
2 žlici sladkorja
0,5 litrska posodica jagod ali drugega jagodičevja
1 steklenica polsuhega penečega vina
30 ml pomarančnega likerja (Grand Marnier ali Cointreau)
V veliki bovli zmešajte sladkor in rizling, da se sladkor raztopi. Dodajte očiščeno sadje (jagode narežite na polovice ali četrtine) in pomarančni liker. Pokrijte in postavite v hladilnik za 3 do 4 ure. Tik preden postrežete, dolijte peneče vino.
Podobni članki
- Mimoza
(22.11.2010) - Kuhano vino s suhim sadjem
(22.11.2010) - Peneče vino
(31.10.2010) - Torta z gozdnimi sadeži in penečim vinom
(15.06.2012) - Piščanec z ananasom
(22.11.2010) - Pavlova
(19.06.2012) - Panforte
(06.10.2011) - Sirup iz plodov bezga
(13.08.2012) - Jagodna marmelada z belim vinom
(12.07.2017) - Mini šarlote
(02.07.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:19.11.2010, 326,763 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,111 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,112 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,339 prikazov