Mimoza
Koktajl, ki so si ga leta 1925 izmislili v pariškem hotelu Ritz je primeren tako za zabave kot ob poznem zajtrku naslednjega dne.
Peneče vino
100% pomarančni sok
V kozarec za peneče vino nalijte dve merici hladnega pomarančnega soka in tri merice penečega vina (pazite, da ne bo šlo preko roba).
Variacije:
Če dodate koktajlu še žlico pomarančnega likerja (Grand Marnier ali Cointreau), dobite koktajl imenovan Grand Mimoza. Kadar namesto pomarančnega soka uporabite brusničev sok, dobite Hibiskus, če uporabite sok rdeče grenivke pa Liloso. Koktajl lahko pripravite tudi brez alkohola, tako da namesto penečega vina uporabite brezalkoholno gazirano pijačo (Sprite).
Podobni članki
- Bovla z jagodičevjem
(19.11.2010) - Peneče vino
(31.10.2010) - Kuhano vino s suhim sadjem
(22.11.2010) - Povabite goste, a privarčujte
(11.12.2010) - Pomarančni sladoled
(28.07.2017) - Piščanec z ananasom
(22.11.2010) - Torta z gozdnimi sadeži in penečim vinom
(15.06.2012) - Hruške v portovcu
(12.02.2011) - Čokoladna pena
(10.02.2011) - Marelične kroglice s kokosom
(23.12.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:22.11.2010, 325,274 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,992 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,944 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,939 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,115 prikazov