marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Sladko – kisla svinjina

Pošlji prijatelju

sladko - kisla svinjina na rižuFotolia

Ena izmed najbolj priljubljenih jedi iz kitajske kuhinje , ki jo lahko pripravite tudi z drugimi vrstami mesa. Za 2 do 4 osebe.

500 g nemastne svinjine

1 žlica sladkorja

2 žlici sojine omake

1 beljak

Koruzna moka

olje za cvrtje

½ čebule

½ rdeče paprike

50 g šampinjonov

1 majhna kumara (ali ½ večje)

1 steblo zelene

2 žlici olja

230 g ananasovih koščkov iz konzerve ter sok

1 žlica paradižnikove omake

20 ml belega kisa

125 ml vode

½ piščančje kocke

1 žlica koruzne moke

Zmešajte sladkor, pol sojine omake in beljak. Meso narežite na 2,5 cm velike kocke ter vmešajte v omako. Pustite, da se marinira eno uro.

Vzemite meso iz marinade, marinado shranite. Meso na hitro povaljajte v koruzni moki. Segrejte olje za cvrtje in meso v nekaj rundah ocvrite, da postane zlatorjavo (približno 7 minut). Ocvrto meso odložite na papirnate brisačke, da vpijejo maščobo.

Čebulo, papriko, steblo zelene in gobe narežite na večje koščke. Kumaro po dolžini razrežite na četrtine, odstranite predel s semeni in narežite na koščke.

V voku segrejte 2 žlici olja, mu dodajte vso zelenjavo in pražite 3 minute. Ananas dobro odcedite in 150 ml ananasovega soka primešajte marinadi od mesa, dodajte še preostalo sojino omako, paradižnikovo omako, kis in pol zdrobljene piščančje kocke. Dobro vmešajte koruzno moko, da ni kepic, nato še vodo. Prilijte zelenjavi ter počakajte, da zavre in se omaka zgosti (po okusu dodajte več ali manj kisa oziroma ananasovega soka).

Dodajte koščke ananasa in ocvrto meso, premešajte in pustite nekaj minut na rahlem ognju, da se meso spet ogreje.

Ponudite z rižem.

Oglašujte pri nas