Kremna bučna juha
Slastna bučna juha za vso družino.
1,5 litra piščančje jušne osnove (lahko tudi iz kocke)
1,5 čajne žličke soli
400 gramov oranžne buče
1 čajna žlička nasekljanega svežega peteršilja
160 g drobno nasekljane čebule
½ čajne žličke nasekljanega svežega timijana
2 drobno nasekljana stroka česna
120 ml sladke smetane
5 zrn črnega popra
Ščepec muškatnega oreščka
Pražene bučnice ali peteršilj ali popečeni kruhki
Bučna juha se prične z dobro bučo - izberite buče, znane po dobrem okusu, na primer hokaido. Bučo narežite na centimeter velike kocke.
Segrejte jušno osnovo skupaj z ostalimi sestavinami, razen smetane. Ko zavre, priprite plin, da se juha še pol ure kuha na rahlem ognju. Ne pokrivajte!
Juho odstavite in zmeljite s pomočjo paličnega mešalnika, najbolje v manjših količina (po 250 ml naenkrat).
Juho dajte ponovno na ogenj, še enkrat zavrite in v odprtem loncu kuhajte še pol ure. Nato vmešajte smetano, jo okrasite z nekaj svežega peteršilja, praženimi olupljenimi bučnimi semeni ali popečenimi kruhki in postrezite.
Podobni članki
- Bučna juha iz pečene buče
(03.12.2012) - Korenčkova juha s kuskusom
(19.06.2014) - Porova juha
(04.12.2012) - Masleni zdrobovi žličniki
(30.03.2011) - Fižolova juha z ajdovo kašo in korenjem
(26.12.2012) - Testenine z mandlji, korenčkom in brokolijem
(29.01.2011) - Lisičke v smetani
(17.10.2011) - Mesne kroglice v omaki
(30.01.2012) - Zeljna juha – recept in dieta
(11.01.2013) - Paella
(29.07.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:03.09.2014, 327,098 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,263 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,185 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,156 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,413 prikazov