marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kremna bučna juha

Pošlji prijatelju

kremna bučna juhaUN

Slastna bučna juha za vso družino.

1,5 litra piščančje jušne osnove (lahko tudi iz kocke)

1,5 čajne žličke soli

400 gramov oranžne buče

1 čajna žlička nasekljanega svežega peteršilja

160 g drobno nasekljane čebule

½ čajne žličke nasekljanega svežega timijana

2 drobno nasekljana stroka česna

120 ml sladke smetane

5 zrn črnega popra

Ščepec muškatnega oreščka

Pražene bučnice ali peteršilj ali popečeni kruhki

Bučna juha se prične z dobro bučo - izberite buče, znane po dobrem okusu, na primer hokaido. Bučo narežite na centimeter velike kocke.

Segrejte jušno osnovo skupaj z ostalimi sestavinami, razen smetane. Ko zavre, priprite plin, da se juha še pol ure kuha na rahlem ognju. Ne pokrivajte!

Juho odstavite in zmeljite s pomočjo paličnega mešalnika, najbolje v manjših količina (po 250 ml naenkrat).

Juho dajte ponovno na ogenj, še enkrat zavrite in v odprtem loncu kuhajte še pol ure. Nato vmešajte smetano, jo okrasite z nekaj svežega peteršilja, praženimi olupljenimi bučnimi semeni ali popečenimi kruhki in postrezite.