Kremna bučna juha
UN
Slastna bučna juha za vso družino.
1,5 litra piščančje jušne osnove (lahko tudi iz kocke)
1,5 čajne žličke soli
400 gramov oranžne buče
1 čajna žlička nasekljanega svežega peteršilja
160 g drobno nasekljane čebule
½ čajne žličke nasekljanega svežega timijana
2 drobno nasekljana stroka česna
120 ml sladke smetane
5 zrn črnega popra
Ščepec muškatnega oreščka
Pražene bučnice ali peteršilj ali popečeni kruhki
Bučna juha se prične z dobro bučo - izberite buče, znane po dobrem okusu, na primer hokaido. Bučo narežite na centimeter velike kocke.
Segrejte jušno osnovo skupaj z ostalimi sestavinami, razen smetane. Ko zavre, priprite plin, da se juha še pol ure kuha na rahlem ognju. Ne pokrivajte!
Juho odstavite in zmeljite s pomočjo paličnega mešalnika, najbolje v manjših količina (po 250 ml naenkrat).
Juho dajte ponovno na ogenj, še enkrat zavrite in v odprtem loncu kuhajte še pol ure. Nato vmešajte smetano, jo okrasite z nekaj svežega peteršilja, praženimi olupljenimi bučnimi semeni ali popečenimi kruhki in postrezite.
Podobni članki
Bučna juha iz pečene buče
(03.12.2012)Korenčkova juha s kuskusom
(19.06.2014)Porova juha
(04.12.2012)Masleni zdrobovi žličniki
(30.03.2011)Fižolova juha z ajdovo kašo in korenjem
(26.12.2012)Testenine z mandlji, korenčkom in brokolijem
(29.01.2011)Lisičke v smetani
(17.10.2011)Mesne kroglice v omaki
(30.01.2012)Zeljna juha – recept in dieta
(11.01.2013)Paella
(29.07.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:03.09.2014, 303,677 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 300,000 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 222,808 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 190,547 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 156,711 prikazov