marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Čokoladna torta z mlečno kremo

Pošlji prijatelju

kos torte z mlečno kremoMN

Brownies s kokosom, nadgrajen s kremo iz mleka.

220 g narezane jedilne čokolade

60 g masla

100 g rjavega sladkorja

3 jajca

100 g moke

1 žlička pecilnega praška

50 g kokosove moke

½ žličke rumove arome

Nadev:

400 g creme fraiche

300 ml kondenziranega mleka*

2 zavojčka želatina fix

50 g sladkorja v prahu

2 žlici čokolade v prahu

bela čokolada

Pekač za torto obložitre s papirjem za peko in segrejte pečico na 180 stopinj.

Čokolado, maslo in sladkor stopite v vodni kopeli.

Moko zmešajte s pecilnim praškom in kokosom.

Čokolado nekoliko ohladite, primešajte jajca in rumovo aromo, nato še mešanico moke. Dobro premešajte in stresite v pekač ter maso pogladite. Pecite 30 minut in ohladite.

Creme fraiche in kondenzirano mleko zmešajte. Dodajte želatino fix in pri najvišji hitrosti stepajte najmanj 5 minut, da se zgosti.

Kremo zlijte na vrh ohlajenega biskvita in postavite v hladilnik za najmanj 2 uri, da se strdi.

Ko je krema strjena, torto po vrhu posujte s čokolado v prahu in okrasite z belo čokolado, narezano na tanke rezine.

*Kondenzirano mleko je gosto mleko, ki se večinoma uporablja za v kavo – če ga ne najdete drugje, ga boste pod znamko Pilos našli v Lidlu.