Mesne kroglice z zelenjavo
MN
Vedno se priležejo – k rižu, krompirju, testeninam, kruhu…
Za kroglice:
300 g mlete govedine
1 jajce
½ žličke soli
½ žličke mletega suhega česna
1 žlička nasekljanega suhega drobnjaka
½ žličke mlete sladke paprike
4 žlice drobtin
2 žlici kisle smetane
2 žlici olja
Zelenjava:
½ velike rdeče paprike
10 velikih šampinjonov
¼ bele čebule
sol
Govedini dodajte jajce, smetano, drobtine in vse začimbe. Dobro pregnetite, pustite pet minut stati, nato pa oblikujte kroglice v velikosti oreha.
V veliki ponvi segrejte olje in na njem dobro prepražite kroglice, da bodo lepo zapečene (približno 15 minut). Večkrat jih obrnite.
Očistite papriko, šampinjone in čebulo. Papriko in šampinjone narežite na majhne koščke, čebulo pa na dolge lističe.
Ko so kroglice lepo pečene dodajte v ponev še zelenjavo in jo pražite zgolj toliko, da se ogreje, vendar ostane hrustljava (približno 5 minut). Ko je jed gotova, na hitro posolite in postrezite.
Podobni članki
Mesne kroglice v omaki
(30.01.2012)
Čili po Majevsko
(07.11.2012)
Nabodala z mesnimi kroglicami
(27.07.2011)
Polnjene paprike
(02.09.2014)
Lovski cmoki
(10.05.2012)
Koruzni polpetki
(20.06.2012)
Zeljna zloženka
(04.01.2013)
Prebranec
(22.03.2012)
Nadevani šampinjoni
(21.01.2012)
Paella
(29.07.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:09.05.2012, 338,813 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 306,814 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 226,701 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 195,317 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 161,186 prikazov



