marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Mesne kroglice z zelenjavo

Pošlji prijatelju

mesne kroglice z zelenjavoMN

Vedno se priležejo – k rižu, krompirju, testeninam, kruhu…

Za kroglice:

300 g mlete govedine

1 jajce

½ žličke soli

½ žličke mletega suhega česna

1 žlička nasekljanega suhega drobnjaka

½ žličke mlete sladke paprike

4 žlice drobtin

2 žlici kisle smetane

2 žlici olja

Zelenjava:

½ velike rdeče paprike

10 velikih šampinjonov

¼ bele čebule

sol

Govedini dodajte jajce, smetano, drobtine in vse začimbe. Dobro pregnetite, pustite pet minut stati, nato pa oblikujte kroglice v velikosti oreha.

V veliki ponvi segrejte olje in na njem dobro prepražite kroglice, da bodo lepo zapečene (približno 15 minut). Večkrat jih obrnite.

Očistite papriko, šampinjone in čebulo. Papriko in šampinjone narežite na majhne koščke, čebulo pa na dolge lističe.

Ko so kroglice lepo pečene dodajte v ponev še zelenjavo in jo pražite zgolj toliko, da se ogreje, vendar ostane hrustljava (približno 5 minut). Ko je jed gotova, na hitro posolite in postrezite.

Oglašujte pri nas

Podobni članki