marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Nadevani šampinjoni

Pošlji prijatelju

nadevani šampinjoni pred pekoFotolia

Okusna priloga, s katero se lahko odlično znebite starega kruha. Recept lahko hitro prilagodite sestavinam, ki jih imate v hladilniku – izberite šunko po svojem okusu (od kuhanega pršuta do posebne salame) ter sir, ki ga imate pri roki (od parmezana do gorgonzole, mocarela ali drugega). Tudi pri odmerjanju količin ni potrebno, da ste zelo natančni.

20 šampinjonov (zgolj klobukov, naj ne bodo predrobni)

2 žemljici (ali odgovarjajoča količina kruha)

peteršilj

1 čebula

1 jajce

1 – 2 stroka česna

sol

poper

150 g šunke (prešane šunke, kuhanega pršuta itd.)

½ paprike

150 g gorgonzole (ali naribanega sira ali parmezana)

maslo za pekač

Pečico segrejte na 200 stopinj in pekač premažite z maslom.

Gobe očistite in jim odstranite bete.

Kruh namočite v vročo vodo, ga ožemite in v skledi pretlačite. Sesekljate čebulo, česen, papriko in peteršilj ter jih dodajte kruhu. Solite in poprajte. Dodajte jajce in sir ter vse skupaj dobro premešajte, da bo masa enotna. Šunko narežite na tanke trakove, dodajte ostalim sestavinam in premešajte.

Nadevajte klobuke šampinjonov, zložite v pekač in pecite 10 minut.