marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Lovski cmoki

Pošlji prijatelju

lovski cmokiMN

Star kruh v novi preobleki – z dodatkom začimb, parmezana in suhega mesa.

250 g kruha

200 ml mleka

30 g masla

1 jajce

60 g moke

60 g suhega prekajenega mesa

1 žlička čebule v prahu

2 žlici ribanega parmezana

½ žličke mešanih suhih začimb po izbiri*

košček masla

Kruh narežite na do centimeter velike kockice in ga v skledi zmešajte z moko. Na drobno nasekljajte in primešajte prekajeno suho meso. Dodajte čebulo v prahu, parmezan in začimbe.

Rahlo stepite jajce in mleko. Maslo stopite in ga dodajte mleku. Z mešanico prelijte suhe sestavine, jih premešajte in pustite stati približno pet do deset minut.

V veliki posodi zavrite vodo.

surovi cmokiMN

Iz testa oblikujte kroglice v velikosti drobnih mandarin. Če se vam pri oblikovanju lepijo na dlani, si pomagajte z malo moke. Cmoke kuhajte v kropu 10 minut, nato jih s penovko poberite iz posode.

V ponvi stopite košček masla, naložite vanjo cmoke in jih popražite na maslu.

*Opomba: Uporabite mešanico začimb, ki vam je všeč – mi smo uporabili mešanico za meso na žaru. Če mešanica ne vsebuje soli, je ne pozabite dodati! V kolikor mešanice začimb nimate pri roki, bodo tudi zgolj sol, poper in malo peteršilja povsem v redu.

Oglašujte pri nas

Podobni članki