marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Koruzni polpetki

Pošlji prijatelju

koruzni polpetiMN

Odlični kot priloga k mesu ali tudi kot prigrizek.

285 g koruznih zrn iz pločevinke

2 mladi čebulici

2 stroka česna

¼ žličke soli

1 ščep popra

1 ščep curryja

80 g moke

1 jajce

2 žlici belega vina

olje za peko

Čebulici očistite in drobno narežite, česen drobno nasekljajte. Koruzo odcedite in jo zmešajte s čebulo in česnom. Dodajte sol, poper, curry in moko ter dobro premešajte.

Jajce rahlo stepite, mu dodajte vino in prelijte suhe sestavine. Premešajte in pustite pet minut stati.

V ponvi na zmerni temperaturi segrejte olje in nanjo z žlico nadevajte po štiri kupčke mase hkrati ter jih nekoliko potlačite, da dobijo obliko polpeta. Počasi popecite po obeh straneh, da dobijo lepo zlato barvo. Ko so pečeni jih položite na papirnate brisačke, da bodo popivnale odvečno maščobo.