Koruzni polpetki
MN
Odlični kot priloga k mesu ali tudi kot prigrizek.
285 g koruznih zrn iz pločevinke
2 mladi čebulici
2 stroka česna
¼ žličke soli
1 ščep popra
1 ščep curryja
80 g moke
1 jajce
2 žlici belega vina
olje za peko
Čebulici očistite in drobno narežite, česen drobno nasekljajte. Koruzo odcedite in jo zmešajte s čebulo in česnom. Dodajte sol, poper, curry in moko ter dobro premešajte.
Jajce rahlo stepite, mu dodajte vino in prelijte suhe sestavine. Premešajte in pustite pet minut stati.
V ponvi na zmerni temperaturi segrejte olje in nanjo z žlico nadevajte po štiri kupčke mase hkrati ter jih nekoliko potlačite, da dobijo obliko polpeta. Počasi popecite po obeh straneh, da dobijo lepo zlato barvo. Ko so pečeni jih položite na papirnate brisačke, da bodo popivnale odvečno maščobo.
Podobni članki
Jajca po škotsko / Škotska jajca
(03.04.2012)Jesenski minjoni
(03.10.2012)Mesne kroglice v omaki
(30.01.2012)Ribje palčke z omako
(04.09.2011)Kruh z ovsenimi kosmiči
(07.01.2013)Ameriške palačinke z jagodami
(24.07.2017)Ameriške palačinke s skuto in nektarinami
(07.08.2012)Medenjakovo pecivo
(29.12.2013)Bananini biskvitki s čokolado
(22.10.2012)Hitri bučni kruh
(02.11.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:20.06.2012, 331,604 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,070 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,786 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,746 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,910 prikazov