Kostanjeva omaka
MN
Kostanj ima prijeten sladek okus, zato je omaka iz njega slasten dodatek tako testeninam kot rdečemu mesu ali perutnini.
1 žlica olja
1 šalotka
1 strok česna
250 g pečenega olupljenega kostanja (Lahko kupite že pečene in olupljene marone ali kostanj spečete v pečici.)
50 ml belega vina
250 ml piščančje juhe
150 ml smetane
sol
poper
Pripravite kostanj in ga narežite na koščke. Šalotko olupite in zelo drobno nasekljajte.
V kozici segrejte olje in na njem počasi pražite šalotko, da se zmehča, vendar ne porjavi. Dodajte kostanj, zalijte z vinom in pustite, da zavre. Dodajte piščančjo juho, ponovno zavrite, in na rahlem ognju kuhajte približno 15 minut.
Če želite kremno omako, jo predevajte v drugo posodo in pretlačite s paličnim mešalnikom, nato pa vrnite v ponev, sicer pustite kostanj v koščkih.
Zalijte s smetano in po okusu poprajte ter solite (če je potrebno).
Podobni članki
Korenčkova juha s kuskusom
(19.06.2014)Lisičke v smetani
(17.10.2011)Kuskus z bučo
(08.10.2012)Kremna šampinjonova juha
(19.03.2012)Kremna bučna juha
(03.09.2014)Kuhanje kostanja – hitro in preprosto
(02.10.2017)Špageti z mandlji in lešniki
(04.05.2011)Testenine z mandlji, korenčkom in brokolijem
(29.01.2011)Golaž
(17.12.2012)Jabolčna krema
(14.09.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:10.10.2013, 332,707 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,349 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,938 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 194,264 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 160,101 prikazov