marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kostanjeva omaka

Print This Post Pošlji prijatelju

rezanci s kostanjevo omakoMN

Kostanj ima prijeten sladek okus, zato je omaka iz njega slasten dodatek tako testeninam kot rdečemu mesu ali perutnini.

1 žlica olja

1 šalotka

1 strok česna

250 g pečenega olupljenega kostanja (Lahko kupite že pečene in olupljene marone ali kostanj spečete v pečici.)

50 ml belega vina

250 ml piščančje juhe

150 ml smetane

sol

poper

Pripravite kostanj in ga narežite na koščke. Šalotko olupite in zelo drobno nasekljajte.

V kozici segrejte olje in na njem počasi pražite šalotko, da se zmehča, vendar ne porjavi. Dodajte kostanj, zalijte z vinom in pustite, da zavre. Dodajte piščančjo juho, ponovno zavrite, in na rahlem ognju kuhajte približno 15 minut.

Če želite kremno omako, jo predevajte v drugo posodo in pretlačite s paličnim mešalnikom, nato pa vrnite v ponev, sicer pustite kostanj v koščkih.

Zalijte s smetano in po okusu poprajte ter solite (če je potrebno).

Oglašujte pri nas
Oglašujte pri nas