Rižota z radičem
Okusna topla italijanska predjed za 4.
50 g masla
1 čebula, drobno nasekljana
3 stroki česna, nasekljani
200 g riža za rižote
400 ml temnega rdečega vina (npr. merlot)
150 g rdečega radiča »treviso«
600 ml vode
1 piščančja ali zelenjavna kocka
4 žlice mletega parmezana
8 rezin pancete
Panceto popecite v ponvi ali mikrovalovni pečici, da postane hrustljava. Maščobo odlijte, rezine položite na papirnate brisače, da se vpije maščoba.
Segrejte maslo in na njem počasi prepražite čebulo, da postane mehka. Dodajte česen in riž ter pražite minuto ali dve. Zalijte s polovico vina, počakajte, da se popolnoma vpije, nato prilijte še drugo polovico vina. Ko tudi ta izhlapi, dodajte na trakove narezan radič.
Vodo zavrite v mikrovalovni pečici ali na štedilniku in v njej raztopite jušno kocko. Jušno osnovo prilijte rižu. Kuhajte še 15-20 minut, da tekočina povre in postane riž mehak ter kremast.
Odstavite z ognja in dobro vmešajte parmezan. Nadevajte na krožnike in na vrh vsake rižote položite panceto.
Podobni članki
- Jabolčna krema
(14.09.2012) - Testenine z jurčki in slanino
(14.09.2014) - Korenčkova juha s kuskusom
(19.06.2014) - Polenta s sladko-kislimi jurčki
(25.09.2012) - Kremna šampinjonova juha
(19.03.2012) - Pica z artičokami in špinačo
(22.11.2010) - Jota – primorska zeljna juha
(21.01.2013) - Tople kumare
(24.01.2011) - Solata z jajcem in avokadom
(22.11.2010) - Korenčkova pena
(04.06.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:22.11.2010, 323,810 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,623 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,800 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,762 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 158,892 prikazov