marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Rižota z radičem

Pošlji prijatelju

rižota z  radičemFotolia

Okusna topla italijanska predjed za 4.

50 g masla

1 čebula, drobno nasekljana

3 stroki česna, nasekljani

200 g riža za rižote

400 ml temnega rdečega vina (npr. merlot)

150 g rdečega radiča »treviso«

600 ml vode

1 piščančja ali zelenjavna kocka

4 žlice mletega parmezana

8 rezin pancete

Panceto popecite v ponvi ali mikrovalovni pečici, da postane hrustljava. Maščobo odlijte, rezine položite na papirnate brisače, da se vpije maščoba.

Segrejte maslo in na njem počasi prepražite čebulo, da postane mehka. Dodajte česen in riž ter pražite minuto ali dve. Zalijte s polovico vina, počakajte, da se popolnoma vpije, nato prilijte še drugo polovico vina. Ko tudi ta izhlapi, dodajte na trakove narezan radič.

Vodo zavrite v mikrovalovni pečici ali na štedilniku in v njej raztopite jušno kocko. Jušno osnovo prilijte rižu. Kuhajte še 15-20 minut, da tekočina povre in postane riž mehak ter kremast.

Odstavite z ognja in dobro vmešajte parmezan. Nadevajte na krožnike in na vrh vsake rižote položite panceto.