Malinova marmelada z meto
Malinova marmelada je tako okusna, da se izplača maline pridno pobirati in zamrzovati, dokler se jih ne nabere večja količina in jih lahko skuhamo ter vso zimo mažemo na kruh.
2 kg malin
100 ml vode
1 gelfix extra 2:1
580 g sladkorja
15 lističev mete
Maline stresite v kozico, zalijte z vodo in segrejte skoraj do vretja. Kuhajte 5 minut. Pretlačite jih skozi sito (ali si pomagajte s pasirko), da odstranite vse peške.
Lističe mete operite in drobno nasekljajte.
V kozico odmerite 1300 g malinove kaše in ji dodajte meto.
Gelfix zmešajte z dvema žlicama sladkorja, ga vmešajte v kašo in segrejte do vretja. Vmešajte preostali sladkor in med mešanjem na rahlem ognju kuhajte približno 5 minut. Pene odstranite.
Marmelado še vročo nalijte v vroče kozarce in zaprite, nato pa jo pustite stati preko noči, da se počasi ohladi. Shranite na hladnem in temnem kraju.
Podobni članki
- Slivova marmelada ali džem z refoškom
(10.09.2012) - Slivova marmelada z orehi
(12.09.2012) - Piškoti z mandlji in meto
(14.05.2012) - Kolački z meto
(18.07.2011) - Šipkova marmelada s cimetom
(07.09.2014) - Slivov džem s čokolado
(07.09.2012) - Čokoladni kipnik z mandlji
(02.05.2011) - Kupa z lubenico in melono
(07.07.2011) - Malinin sladoled
(05.09.2017) - Jabolčna marmelada
(21.09.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:28.06.2017, 328,812 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,595 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,518 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,468 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,632 prikazov