marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Malinova marmelada z meto

Pošlji prijatelju

malinova marmelada z metoMN

Malinova marmelada je tako okusna, da se izplača maline pridno pobirati in zamrzovati, dokler se jih ne nabere večja količina in jih lahko skuhamo ter vso zimo mažemo na kruh.

2 kg malin

100 ml vode

1 gelfix extra 2:1

580 g sladkorja

15 lističev mete

Maline stresite v kozico, zalijte z vodo in segrejte skoraj do vretja. Kuhajte 5 minut. Pretlačite jih skozi sito (ali si pomagajte s pasirko), da odstranite vse peške.

Lističe mete operite in drobno nasekljajte.

V kozico odmerite 1300 g malinove kaše in ji dodajte meto.

Gelfix zmešajte z dvema žlicama sladkorja, ga vmešajte v kašo in segrejte do vretja. Vmešajte preostali sladkor in med mešanjem na rahlem ognju kuhajte približno 5 minut. Pene odstranite.

Marmelado še vročo nalijte v vroče kozarce in zaprite, nato pa jo pustite stati preko noči, da se počasi ohladi. Shranite na hladnem in temnem kraju.