marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Malinin sladoled

Pošlji prijatelju

Ste vedeli, da maline zmanjšujejo nervozo… Če pa so v kombinaciji s sladoledom, pa ne samo da boste pomirili ljudi okoli sebe, še osvežite jih lahko in tako boste vsi lažje prenašali poletno vročino.
Hitrejši način priprave bo, če imate posodo za izdelavo sladoleda. V tem primeru bo narejen v pol ure. Če le te nimate, lahko poskusite vseeno sladoled zmrzniti v zmrzovalni skrinji (postopek bo sicer daljši, zmes, ki jo naredite, dajte v nižjo posodo in za 3-4 ure v zmrzovalnik. Zmes le vsake toliko časa malo pomešajte.

Potrebujete:

  • 250 g malin
  • sladkor
  • vanilij sladkor
  • vodo

V 4 l vrele vode dodajte 50 g sladkorja. Če ste bolj sladkosnedi, in želite da je sladoled bolj sladek, sladkorja dodajte od 50 g do 150 g. Količina sladkorja je odvisna od tega, koliko želite, da je sladek. Vrelo vodo mešajte toliko časa, dokler se sladkor popolnoma ne stopi. Vodo nato ohladite.

250 g malin zmešajte z 1 vrečko vanilijevega sladkorja ter zmešajte z paličnim mešalnikom. Maline so lahko sveže, ali pa zmrznjene.

Mešanico malin zmešajte z ohlajeno sladko vodo in vse skupaj dodajte v posodo za izdelovanje sladoleda.

V posodi se bo mešanica v pol ure strdila in sladoled bo pripravljen.

Sladoled lahko postrežete v kozarčke, katerim ste predhodno z limoninim sokom namazali robove in jih pomočili v sladkor. Sladoledu za okras dodajte še listič ali dva mete.

Oglašujte pri nas