Slivova marmelada ali džem z refoškom
Kot bi na kruh namazali slive in si zraven v skodelico nalili kuhano vino – pozimi vam bo gotovo prijalo!
1100 g sliv
150 ml refoška
½ žličke mletih klinčkov
¼ žličke mletega cimeta
1 zavojček vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo
400 g sladkorja
1 zavojček Gelfix slive (Dr. Oetker)
Slive operite, izkoščičite in narežite. Stresite jih v lonec in prilijte refošk, dodajte klinčke, vaniljin sladkor in cimet.
Gelfix zmešajte z dvema žlicama sladkorja in nato vmešajte v slive.
Postavite na močan ogenj in segrejte do vretja. Med segrevanjem mešajte. Počakajte, da se slive zmehčajo, takrat jih lahko spasirate (če želite marmelado in ne džem).
K slivam dodajte preostali sladkor in kuhajte še pet minut. Žličko marmelade dajte na ohlajen krožniček (iz hladilnika), da vidite, če se strdi. Če lepo želira, nalijte marmelado v vroče kozarčke (iz pečice ali pomivalnega stroja)in takoj zaprite, sicer kuhajte še nekoliko dlje.
Ko so kozarčki dobro zaprti jih pustite stati na pultu preko noči, da se ohladijo.
Podobni članki
- Slivova marmelada z orehi
(12.09.2012) - Jabolčna marmelada
(21.09.2012) - Slivov džem s čokolado
(07.09.2012) - Slivova marmelada z limeto in ingverjem
(14.08.2011) - Bučna marmelada z rumom in rozinami
(10.09.2014) - Malinova marmelada z meto
(28.06.2017) - Jabolčna krema
(14.09.2012) - Šipkova marmelada s cimetom
(07.09.2014) - Jabolčna čežana in žele
(03.11.2011) - Pomarančni cupcakes z borovničevo kremo
(21.01.2014)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:10.09.2012, 326,854 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,165 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,116 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,116 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,342 prikazov