marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Slivova marmelada ali džem z refoškom

Pošlji prijatelju

slivov džem z refoškom v skodelicahMN

Kot bi na kruh namazali slive in si zraven v skodelico nalili kuhano vino – pozimi vam bo gotovo prijalo!

1100 g sliv

150 ml refoška

½ žličke mletih klinčkov

¼ žličke mletega cimeta

1 zavojček vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo

400 g sladkorja

1 zavojček Gelfix slive (Dr. Oetker)

Slive operite, izkoščičite in narežite. Stresite jih v lonec in prilijte refošk, dodajte klinčke, vaniljin sladkor in cimet.

Gelfix zmešajte z dvema žlicama sladkorja in nato vmešajte v slive.

Postavite na močan ogenj in segrejte do vretja. Med segrevanjem mešajte. Počakajte, da se slive zmehčajo, takrat jih lahko spasirate (če želite marmelado in ne džem).

K slivam dodajte preostali sladkor in kuhajte še pet minut. Žličko marmelade dajte na ohlajen krožniček (iz hladilnika), da vidite, če se strdi. Če lepo želira, nalijte marmelado v vroče kozarčke (iz pečice ali pomivalnega stroja)in takoj zaprite, sicer kuhajte še nekoliko dlje.

Ko so kozarčki dobro zaprti jih pustite stati na pultu preko noči, da se ohladijo.

Oglašujte pri nas