Slivov džem s čokolado
Džem z dodatkom čokolade – ko ga boste jedli na kruhu, boste mislili, da jeste slastno pecivo.
1 kg očiščenih sliv
2 limoni - sok
1 kg želirnega sladkorja
1 vanilin sladkor z burbonsko vaniljo
20 g masla
100 g jedilne čokolade
Slive predhodno operite, odstranite slabe dele in narežite na četrtine in odstranite koščice. Odmerite jih 1 kg. Dodajte jim sladkor, vaniljin sladkor in sok dveh limon, premešajte in pustite eno uro stati v pokritem loncu.
Lonec pristavite na rahel ogenj, da so bodo slive počasi segrevale in se bo sladkor stopil. Ko postanejo slive nekoliko mehke, pustite, da zavrejo, in med stalnim mešanjem kuhajte 5 minut. Zmanjšajte ogenj, dodajte maslo in na koščke nalomljeno čokolado in med mešanjem počasi kuhajte še 10 minut.
Preverite gostoto – žličko marmelade dajte na ohlajen krožnik (iz hladilnika). Če se džem lepo strdi, je gotov, sicer ga še nekoliko pokuhajte.
Džem še vroč nadevajte v vroče kozarčke (segrete v pečici ali pomivalnem stroju), dobro zaprite in pustite stati, dokler se kozarčki popolnoma ne ohladijo (najbolje preko noči).
Podobni članki
- Slivova marmelada ali džem z refoškom
(10.09.2012) - Slivova marmelada z orehi
(12.09.2012) - Hruške s čokolado in mandlji
(13.11.2012) - Jabolčna marmelada
(21.09.2012) - Energijske ploščice s slivami in lešniki
(22.11.2013) - Jagodna marmelada z belim vinom
(12.07.2017) - Češnjeva marmelada z vaniljo
(13.06.2014) - Rižev narastek
(16.01.2013) - Čokoladni cmoki s slivami
(15.09.2011) - Masleni piškoti s suhimi slivami
(28.12.2013)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:07.09.2012, 323,809 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,622 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,800 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,762 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 158,892 prikazov