marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jabolčna marmelada

Pošlji prijatelju

jabolčna marmeladaFotolia

Zakaj bi pripravljali jabolčno marmelado, ko pa so jabolka na voljo celo leto? Zato, ker je to možnost, da porabite domača jabolka, hkrati pa je jabolčna marmelada odlična za pripravo krhkega peciva in krasen nadev za biskvite – pozimi, ko nam vsem prija topel vonj po cimetu, ji je treba dodati le malo sladke ali kisle smetane, ali pa tudi čisto nič, in hitro se lahko sladkamo.

1200 g jabolk (okus marmelade bo različen glede na uporabljene sorte)

400 g sladkorja

1 žlička cimeta

¼ žličke mletih klinčkov

1 Gelfix za slive (Dr. Oetker)

Jabolka olupite, jim odstranite peške in jih drobno narežite. V pokriti posodi jih skupaj s cimetom in klinčki kuhajte približno 10 minut, da se popolnoma zmehčajo, nato jih pretlačite s paličnim mešalnikom.

Sladkor zmešajte z Gelfixom za slive in vse skupaj vmešajte v jabolčno kašo. Med stalnim mešanjem kuhajte še približno 5 minut, da se prične marmelada gostiti.

Žličko marmelade kanite na ohlajen krožniček (iz hladilnika), da vidite, ali marmelada lepo želira. Če se še ne trdi, kuhajte še nekaj minut.

Marmelado še vročo nadevajte v vroče kozarčke, jo zaprite in pustite stati, dokler se popolnoma ne ohladi.