Jota – primorska zeljna juha
Jota, ki je v resnici zeljna juha oziroma enolončnica, je pozimi tako krepčilna kot zdrava, saj dobimo z zeljem kar nekaj vitamina C, s fižolom in krompirjem pa nam da tudi veliko energije. Recept za 4 osebe.
250 g kislega zelja
250 g krompirja
½ čebule
2 stroka česna
1 žlica olja
1 žlička moke
250 g kuhanega fižola
1 kos (debeline 1 cm) slanine
½ žličke rdeče sladke paprike
1 lovorov list
sol
poper
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
- Zeljna zloženka
(04.01.2013) - Ričet
(30.01.2013) - Tople kumare
(24.01.2011) - Čili po Majevsko
(07.11.2012) - Buča s krompirjem iz pečice
(06.11.2012) - Zeljna juha – recept in dieta
(11.01.2013) - Kremna šampinjonova juha
(19.03.2012) - Boranja s piščancem
(30.08.2012) - Polnjene paprike
(02.09.2014) - Krompirjeva musaka
(26.03.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:21.01.2013, 326,746 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,336 prikazov