Ričet
Ričet je stara slovenska jed iz ješprenja. Stari recept za pripravo jedi navaja ješprenj, zelenjavo in obrano kost, danes pa je ričet nekoliko bogatejši, in ga večina pripravlja z mesom – na primer vratovino, rebri ali tudi klobaso. Ričet je zelo hranljiva jed, ki prija zlasti v zimskih mesecih, mlade gospodinje in kuharice pa se mu pogosto izogibajo zato, ker je treba zanj večer prej namočiti fižol, pa tudi ješprenj se mora namakati tri ure. Temu se danes seveda lahko izognemo tako, da uporabimo fižol iz konzerve, ješprenj pa lahko namakamo pravzaprav zgolj tri ure, ali pa ga enostavno kuhamo dlje (nenamočen ješprenj kuhajte 2 uri).
1 lonček ješprenja
1 mala konzerva rjavega ali pisanega fižola
½ čebule
2 stroka česna
1 žlica olja
1 žlica paradižnikovega koncentrata (po želji)
2 lovorova lista
sol
poper
2 korenčka
2 krompirja
½ kolerabe (po želji)
250 g svinjine (prekajene vratovine ali reber)
- stran 1
- stran 2
Podobni članki
- Krompirjeva musaka
(26.03.2011) - Buča s krompirjem iz pečice
(06.11.2012) - Tople kumare
(24.01.2011) - Jota – primorska zeljna juha
(21.01.2013) - Čili po Majevsko
(07.11.2012) - Kaponata
(29.09.2014) - Golaž
(17.12.2012) - Boranja s piščancem
(30.08.2012) - Polnjene paprike
(02.09.2014) - Zeljna zloženka
(04.01.2013)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:30.01.2013, 326,743 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,161 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,335 prikazov