marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Kremna šampinjonova juha

Pošlji prijatelju

kremna šampinjonova juhaMN

Kadar se precej mudi (na primer kadar pridem kasneje iz službe), delamo pri nas podaljšane in skrajšane juhe : ) Podaljšane pravim juham iz vrečke, ki jim še kaj dodam; skrajšane pa juham iz »pravih« sestavin, katerih pripravo skrajšam s kocko. Šampinjonovo juho sem npr. skrajšala s kocko z oljčnim oljem in zelišči (Knorr).
2 žlici masla
250 g šampinjonov
2 manjša krompirčka
2 stroka česna
250 ml smetane
1 kocka z oljčnim oljem in zelišči
300 ml vode

Krompir olupite in drobno nakockajte. Šampinjone očistite in narežite na lističe. Česen drobno nasekljajte.
V kozici segrejte maslo in na njem popražite šampinjone in česen. Dodajte krompirčke, kocko in zalijte z vodo. Zavrite in kuhajte 10 do 15 minut, da postane krompir mehak.
Juho pretlačite s paličnim mešalnikom, prilijte smetano in postavite nazaj na ogenj, da zavre.