Malinovi žepki z briejem
Kombinacija, ki vas bo navdušila. Za 10 - 12 žepkov.
265 g razvaljanega listnatega testa
150 ml malinove marmelade
150 g sira brie
1 jajce
Pečico segrejte na 200 stopinj. Pekač obložite s papirjem.
Sir obrežite, da odstranite plesen. Sredico razrežite na 10 koščkov. Jajce nekoliko stepite.
Listnato testo razvijte in narežite na 8 delov. Vsakega vstavite v pomokan pripomoček za oblikovanje raviolov premera 10 cm. Vsakega nadevajte s koščkom sira in žličko marmelade, rob s pomočjo čopiča namažite z jajcem in dobro stisnite. Ostanke testa ponovno zgnetite, razvaljajte in naredite še 2 do 4 žepke.
V kolikor nimate pripomočka za oblikovanje raviolov oziroma žepkov, izrežite iz testa s kozarcem premera 10 cm kroge, jih nadevajte, namažite z jajcem, zapognite in robove zatisnite s pomočjo vilice.
Žepke pecite 25 minut.
Namig: Plesen brieja uporabite na solati.
Podobni članki
- Nutellin praznični kolač
(24.12.2011) - JOGURTOVI POLNJENI ŽEPKI
(11.01.2019) - Slani navihančki
(15.02.2019) - Cimetovi muffini z jabolki
(07.11.2018) - Buhtlji
(15.01.2012) - Pica z govejim pršutom, rukolo in popečenim sirom
(13.05.2011) - Pica z artičokami in špinačo
(22.11.2010) - Sadno usnje
(01.08.2018) - Čokoladni cmoki s slivami
(15.09.2011) - Ovčka iz kosmatene žice in jajca
(11.04.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:29.06.2012, 327,098 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,263 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,186 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,156 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,413 prikazov