marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Malinovi žepki z briejem

Pošlji prijatelju

malinovi žepki z briejemMN

Kombinacija, ki vas bo navdušila. Za 10 - 12 žepkov.

265 g razvaljanega listnatega testa

150 ml malinove marmelade

150 g sira brie

1 jajce

Pečico segrejte na 200 stopinj. Pekač obložite s papirjem.

Sir obrežite, da odstranite plesen. Sredico razrežite na 10 koščkov. Jajce nekoliko stepite.

Listnato testo razvijte in narežite na 8 delov. Vsakega vstavite v pomokan pripomoček za oblikovanje raviolov premera 10 cm. Vsakega nadevajte s koščkom sira in žličko marmelade, rob s pomočjo čopiča namažite z jajcem in dobro stisnite. Ostanke testa ponovno zgnetite, razvaljajte in naredite še 2 do 4 žepke.

V kolikor nimate pripomočka za oblikovanje raviolov oziroma žepkov, izrežite iz testa s kozarcem premera 10 cm kroge, jih nadevajte, namažite z jajcem, zapognite in robove zatisnite s pomočjo vilice.

Žepke pecite 25 minut.

Namig: Plesen brieja uporabite na solati.