Sirov kolač s krhkim testom
Fotos mit Geschmack
Klasična sladica za pekač premera 26 cm (12 kosov).
Za testo:
150 g moke
30 g sladkorja v prahu
50 g masla
1 rumenjak
maščoba za model
moka za valjanje
Za nadev:
6 jajc
500 g lahke skute
200 g polnomastnega svežega sira
200 g sladkorja
naribana lupina 1 biolimone
2 – 3 ščepci mletega žafrana
50 g jedilnega škroba
250 ml mleka
sladkor v prahu za posip
Iz moke, sladkorja v prahu, koščkov masla, rumenjaka in 2 žlic hladne vode hitro zgnetemo krhko testo. Zavijemo ga v folijo in damo za 60 minut v hladilnik.
Jajca ubijemo. Odcejeno in ožeto skuto, sveži sir, 150 g sladkorja, limonino lupino, žafran, škrob in rumenjake zmešamo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj (ventilacijsko na 180). Model namastimo. Testo na pomokani površini tanko razvaljamo in z njim obložimo model. Na sredini pečice pečemo 10 – 12 minut.
Medtem beljake in preostali sladkor trdo stepemo in z mlekom po odmerkih vmešamo v skutno zmes. Porazdelimo po pečenem testu in pečemo (2. vodilo od spodaj) pri 180 stopinjah (vent. Pečica 160 stopinj) še 60 minut. Kolač 15 minut pred koncem peke prekrijemo s papirjem za peko, da ne potemni. Posujemo s sladkorjem.
Nasvet: Dodate lahko tudi 125 g v rumu namočenih rozin.
Recept je iz knjige Susanne Bodensteiner: Pečemo za družino. Objavljeno z dovoljenjem založbe Mladinska knjiga.
Podobni članki
Marmorni kolač
(14.11.2011)Torta z jabolčno kremo
(09.01.2011)Kolač s češnjami
(17.07.2017)Čokoladne tortice s hruškami
(04.10.2011)Tortice z belo čokolado in kokosom
(20.03.2011)Borovničev kolač
(17.06.2014)Škotska božična torta
(19.12.2012)Kavna krostata
(02.10.2011)Pita s slanino in čebulo
(05.01.2011)Bučni zavitek s kokosom
(08.09.2014)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:04.01.2011, 328,938 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,606 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,539 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,487 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,649 prikazov