marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Novoletni gumbki za srečo

Pošlji prijatelju

piškoti v obliki gumbovUK

Piškotki, ki bi jih sicer lahko pojedli, še boljši pa so kot izvirno darilce.

Potrebujete:

300 g arašidovega masla

250 g mehkega masla

150 g rjavega sladkorja

1 veliko jajce

10 g vaniljine arome v prahu (Vanille Back)

500 g moke

Žele bonboni v obliki »vezalk«

Z električnim mešalnikom zmešajte arašidovo maslo, maslo in sladkor, da nastane enotna puhasta zmes. Dodajte jajce in vaniljo, dobro zmešajte in po potrebi pregnetite. Testo za eno uro postavite v hladilnik.

Na pult namestite papir za peko v velikosti pekača in na njem razvaljajte testo na debelino 5 milimetrov. S kozarcem s premerom 7 do 8 centimetrov izrežite kroge. S papirja odstranite odvečno testo, da vam na njem ostanejo zgolj krogi, ter papir prenesite v pekač. S kozarcem premera 5 centimetrov odtisnite znotraj vsakega piškota še en krog, da nastane rob – ne pritisnite preveč, da ne boste piškota prerezali. Na sredi piškota naredite po štiri luknjice s slamico za pitje.

Piškote pecite 8 do 10 minut in jih vsaj 2 minuti hladite na pekaču, da se nekoliko strdijo.

Skozi luknjice napeljite »vezalke«. Začnite na spodnji strani in jih potegnite skozi vse štiri luknjice, tako da tudi zaključite na spodnji strani. »Vezalke« spodaj zavežite in prirežite.