marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jajca po škotsko / Škotska jajca

Pošlji prijatelju

jajca po škotskoMN

Škotska jajca so jajca v hrustljavo ocvrti mesni skorjici. Recept za 4.

250 g mešanega mletega mesa

½ žličke soli

½ žličke mlete čebule

½ žličke mletega česna

1 žlička peteršilja

¼ žličke karija

1 žlica kečapa

4 trdo kuhana jajca (ohlajena in olupljena)

1 jajce

1 ščep soli

3 žlice moke

4 žlice drobtin

Olje za cvrtje

Meso dobro pregnetite s soljo, čebulo, česnom, peteršiljem, karijem in kečapom. Razdelite ga na 4 dele.

Vsako četrtino mase na roki potlačite, položite nanj jajce in ga zaprite v meso. Dobro stisnite, da se ne odpre.

Jajce stepite s soljo.

Kroglice mesa z jajcem dobro povaljajte v moki, namočite v jajcu in nato povaljajte še v drobtinah.

Segrejte olje za cvrtje in ocvrite vsa štiri jajca hkrati na zmernem ognju – cvrejo naj se osem minut, vmes jih vsaki dve minuti obrnite.

Namig: Škotska jajca so odlična za praznike, zraven pa se seveda odlično poda špinača ali pire krompir.

Podobni članki