Jajca po škotsko / Škotska jajca
Škotska jajca so jajca v hrustljavo ocvrti mesni skorjici. Recept za 4.
250 g mešanega mletega mesa
½ žličke soli
½ žličke mlete čebule
½ žličke mletega česna
1 žlička peteršilja
¼ žličke karija
1 žlica kečapa
4 trdo kuhana jajca (ohlajena in olupljena)
1 jajce
1 ščep soli
3 žlice moke
4 žlice drobtin
Olje za cvrtje
Meso dobro pregnetite s soljo, čebulo, česnom, peteršiljem, karijem in kečapom. Razdelite ga na 4 dele.
Vsako četrtino mase na roki potlačite, položite nanj jajce in ga zaprite v meso. Dobro stisnite, da se ne odpre.
Jajce stepite s soljo.
Kroglice mesa z jajcem dobro povaljajte v moki, namočite v jajcu in nato povaljajte še v drobtinah.
Segrejte olje za cvrtje in ocvrite vsa štiri jajca hkrati na zmernem ognju – cvrejo naj se osem minut, vmes jih vsaki dve minuti obrnite.
Namig: Škotska jajca so odlična za praznike, zraven pa se seveda odlično poda špinača ali pire krompir.
Podobni članki
- Mesne kroglice v omaki
(30.01.2012) - Polentini kroketi s sirom
(08.11.2011) - Riževe kroglice s piščancem
(20.01.2012) - Zeljna zloženka
(04.01.2013) - Ocvrt sladoled
(08.01.2012) - Sladko – kisla svinjina
(12.03.2011) - Mesne kroglice z zelenjavo
(09.05.2012) - Lovski cmoki
(10.05.2012) - Polnjene paprike
(02.09.2014) - Krhki flancati
(27.02.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:03.04.2012, 326,744 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,335 prikazov