marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Polentini kroketi s sirom

Pošlji prijatelju

polentini kroketi s siromFotolia

Kroketi iz polente, iz katerih se pocedi mehak sir, so odlična priloga ali tudi zanimiv prigrizek, pripravite pa jih lahko, kolikor se vam jih zahoče, saj natančno merjenje sestavin ni potrebno.

1 merica koruznega zdroba

3 merice vode

oljčno olje ali maslo

sol

sir (klasičen sir po izbiri, lahko tudi mocarela)

moka

jajce

koruzni zdrob ali krušne drobtine

olje za cvrtje

Sir narežite na kockice.

Vodo osolite in zavrite, nato v njej po navodilih na embalaži skuhajte polento (če imate instant polento, bo kuhana že v dveh minutah). Vmešajte malo oljčnega olja ali masla – kar vam je ljubše.

Odstavite z ognja in polento stresite na kuhinjsko desko, da se prične hladiti. Ko ni več vrela in se pričenja nekoliko strjevati, vzemite za velikost oreha polente, dajte vanjo košček sira in oblikujte v kroglico.

Ko imate kroglice oblikovane, jih povaljajte v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in nazadnje še v nekaj koruznega zdroba (ali krušnih drobtinah, če vam cvrtje s koruznim zdrobom ni ljubo).

Kroglice ocvrite v vročem olju in naložite na papirnate brisačke, da popivnate odvečno olje.