marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Krhki flancati

Pošlji prijatelju

krhki flancatiMN

Pustni ocvrtki, ki jih vedno hitro zmanjka.

200 g moke

30 g razpuščenega masla

2 rumenjaka

2 žlici kisle smetane

3 žlice belega vina

1 žlica sladkorja v prahu

Ščepec soli

sladkor v prahu za posip

olje za cvrtje

Stepite rumenjaka z ohlajenim razpuščenim maslom, soljo in sladkorjem. Dodajte kislo smetano in vino ter dobro umešajte, nazadnje pa še moko. Dobro pregnetite, nato pustite testo počivati 20 do 30 minut.

Testo na pomokani površini razvaljajte na debelino 3 mm in s koleščkom ali nožem narežite na približno 6 x 12 cm velike pravokotnike. V vsak pravokotnik zarežite po dolžini dve črti, ki naj bosta od robov in med sabo oddaljeni najmanj en centimeter – tako dobite dejansko štiri med seboj povezane trakove, ki jih med seboj prepletite oziroma »zavozlajte«.

V široki posodi segrejte olje za cvrtje in flancate ocvrite. Pričnite zgolj z enim, da najdete pravo temperaturo olja (na vsaki strani morajo lepo porumeneti in narasti, ne pa porjaveti), nato lahko hkrati cvrete tudi tri hkrati. Ocvrte flancate odložite na papirnate brisačke, da popivnajo maščobo.

Hladne flancate posujte s sladkorjem v prahu.

Podobni članki