Jabolčna krema
Krema za 6 oseb, ki jo lahko ponudite samostojno ali uporabite kot nadev za pecivo.
4 kisla jabolka
6 žlic rjavega sladkorja
1 ščep soli
100 ml belega vina
1 ščep muškatnega oreščka
1 ščep mletih klinčkov
1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo
250 ml smetane
Jabolka olupite in narežite na kockice. Nadevajte jih v ponev in rahlo popecite, nato dodajte sladkor, sol, muškatni orešček, klinčke in vaniljin sladkor ter zalijte z vinom. Pokrijte in jih dušite 5 minut, da se popolnoma zmehčajo in, da vino izhlapi.
Zalijte s smetano in kuhajte še kakšno minuto, da se zgosti.
Kremo nadevajte v kozarčke in jo ponudite toplo, ali pa počakajte, da se ohladi. (Ohlajena krema se strdi in lahko z njo nadevate tudi biskvit.)
Podobni članki
- Pečena jabolka
(10.10.2011) - Jabolčna čežana in žele
(03.11.2011) - Jabolčna marmelada
(21.09.2012) - Jabolčna pita v jabolku
(16.04.2012) - Slivova marmelada ali džem z refoškom
(10.09.2012) - Kuhano vino s suhim sadjem
(22.11.2010) - Novoletna torta
(04.01.2014) - Jagodna marmelada z belim vinom
(12.07.2017) - Ocvrta jabolka
(09.10.2011) - Bučna marmelada z rumom in rozinami
(10.09.2014)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:14.09.2012, 324,359 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,796 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,856 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,848 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,026 prikazov