Jabolčna krema
MN
Krema za 6 oseb, ki jo lahko ponudite samostojno ali uporabite kot nadev za pecivo.
4 kisla jabolka
6 žlic rjavega sladkorja
1 ščep soli
100 ml belega vina
1 ščep muškatnega oreščka
1 ščep mletih klinčkov
1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo
250 ml smetane
Jabolka olupite in narežite na kockice. Nadevajte jih v ponev in rahlo popecite, nato dodajte sladkor, sol, muškatni orešček, klinčke in vaniljin sladkor ter zalijte z vinom. Pokrijte in jih dušite 5 minut, da se popolnoma zmehčajo in, da vino izhlapi.
Zalijte s smetano in kuhajte še kakšno minuto, da se zgosti.
Kremo nadevajte v kozarčke in jo ponudite toplo, ali pa počakajte, da se ohladi. (Ohlajena krema se strdi in lahko z njo nadevate tudi biskvit.)
Podobni članki
Pečena jabolka
(10.10.2011)Jabolčna čežana in žele
(03.11.2011)Jabolčna marmelada
(21.09.2012)Jabolčna pita v jabolku
(16.04.2012)Slivova marmelada ali džem z refoškom
(10.09.2012)Kuhano vino s suhim sadjem
(22.11.2010)Novoletna torta
(04.01.2014)Jagodna marmelada z belim vinom
(12.07.2017)Ocvrta jabolka
(09.10.2011)Bučna marmelada z rumom in rozinami
(10.09.2014)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:14.09.2012, 331,605 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,076 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,788 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,749 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,911 prikazov