marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Jabolčna krema

Pošlji prijatelju

jabolčna kremaMN

Krema za 6 oseb, ki jo lahko ponudite samostojno ali uporabite kot nadev za pecivo.

4 kisla jabolka

6 žlic rjavega sladkorja

1 ščep soli

100 ml belega vina

1 ščep muškatnega oreščka

1 ščep mletih klinčkov

1 vaniljin sladkor z burbonsko vaniljo

250 ml smetane

Jabolka olupite in narežite na kockice. Nadevajte jih v ponev in rahlo popecite, nato dodajte sladkor, sol, muškatni orešček, klinčke in vaniljin sladkor ter zalijte z vinom. Pokrijte in jih dušite 5 minut, da se popolnoma zmehčajo in, da vino izhlapi.

Zalijte s smetano in kuhajte še kakšno minuto, da se zgosti.

Kremo nadevajte v kozarčke in jo ponudite toplo, ali pa počakajte, da se ohladi. (Ohlajena krema se strdi in lahko z njo nadevate tudi biskvit.)