Kuhano vino s suhim sadjem
Kuhano vino pogreje, zaradi sadja pa bo tudi alkohol manj opazen. Sestavine:
2 žlici rjavega sladkorja
1 lupina pomaranče
1 cimetova skorjica
3 klinčki
3 zdrobljene glavice kardamoma
750 ml vode
1 l belega vina
5 suhih sliv
Pest suhih hrušk
Pest suhih jabolk
Zvezdasti janež za okras
Če imate pomarančo, ki ni iz bio pridelave, se morate najprej znebiti kemikalij na olupku. Pomaranča naj preko noči stoji v topli vodi, v katero ste dali sol.
Zgornji del pomarančne lupine olupite z nožkom za lupljenje krompirja. Lupino, sladkor, vodo, cimetovo skorjico, klinčke, kardamom, hruške, jabolka in slive dajte v velik lonec in kuhajte 10 minut, ne da bi voda zavrela. Dolijte vino in pustite še nekaj minut na rahlem ognju.
Nadevajte v kozarce s suhim sadjem vred ter okrasite z zvezdastim janežem.
Podobni članki
- Dišeče pomaranče s klinčki
(07.11.2010) - Jabolčna krema
(14.09.2012) - Jabolčna marmelada
(21.09.2012) - Slivova marmelada ali džem z refoškom
(10.09.2012) - Slivova marmelada z orehi
(12.09.2012) - Jabolčna pita v jabolku
(16.04.2012) - Hruške v portovcu
(12.02.2011) - Pomarančna marmelada
(08.11.2013) - Ocvrta jabolka
(09.10.2011) - Slivove kroglice
(23.12.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:22.11.2010, 324,359 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,796 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,856 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,848 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,026 prikazov