Ocvrta jabolka
Fotolia
Preprost topel posladek iz starih časov.
1 kg jabolk
125 g moke
250 ml mleka
200 g sladkorja v prahu
ščepec mletih klinčkov
ščepec cimeta
Ščepec soli
1 jajce
olje za cvrtje
Za serviranje:
sladkor v prahu
stepena sladka smetana
nekaj žlic brusnične marmelade
ali
kisla smetana
med
Jabolka olupite, izdolbite del s peškami in vodoravno narežite na 15 mm debele rezine.
Zmešajte moko, sladkor v prahu, sol, klinčke in cimet. Jajca razžvrklajte in jih dodajte v moko. Dobro stepite, da dobite tekoče testo (skoraj kot za palačinke).
Segrejte olje za cvrtje.
Vsak jabolčni »kolut« pomočite v testo in dajte v vroče olje – na vsaki strani pecite 3 minute, da testo pozlati.
Ocvrta jabolka naložite na pladenj, obložen s papirnatimi kuhinjskimi brisačami, ki bodo vsrkale olje.
Preden jabolka ponudite (še topla), jih posujte s sladkorjem v prahu, dodajte žlico sladke smetane in žličko brusnične marmelade. Ali pa zmešajte kislo smetano in med, da dobite okusen preliv.
Podobni članki
Krofi
(03.03.2011)Krhki flancati
(27.02.2011)Španski ocvrtki (churros) s čokoladno pomako
(24.10.2013)Magdalenice z začimbami
(07.01.2011)Motovilec z jabolkom in kostanjem
(10.10.2014)Ocvrti čebulni obročki
(03.05.2012)Pečena jabolka z mandlji in kosmiči
(24.11.2011)Pečena jabolka
(10.10.2011)Jabolčna marmelada
(21.09.2012)Pohorska omleta
(03.09.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:09.10.2011, 332,679 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,342 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,935 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 194,262 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 160,097 prikazov