marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Ocvrta jabolka

Pošlji prijatelju

ocvrta jabolkaFotolia

Preprost topel posladek iz starih časov.

1 kg jabolk

125 g moke

250 ml mleka

200 g sladkorja v prahu

ščepec mletih klinčkov

ščepec cimeta

Ščepec soli

1 jajce

olje za cvrtje

Za serviranje:

sladkor v prahu

stepena sladka smetana

nekaj žlic brusnične marmelade

ali

kisla smetana

med

Jabolka olupite, izdolbite del s peškami in vodoravno narežite na 15 mm debele rezine.

Zmešajte moko, sladkor v prahu, sol, klinčke in cimet. Jajca razžvrklajte in jih dodajte v moko. Dobro stepite, da dobite tekoče testo (skoraj kot za palačinke).

Segrejte olje za cvrtje.

Vsak jabolčni »kolut« pomočite v testo in dajte v vroče olje – na vsaki strani pecite 3 minute, da testo pozlati.

Ocvrta jabolka naložite na pladenj, obložen s papirnatimi kuhinjskimi brisačami, ki bodo vsrkale olje.

Preden jabolka ponudite (še topla), jih posujte s sladkorjem v prahu, dodajte žlico sladke smetane in žličko brusnične marmelade. Ali pa zmešajte kislo smetano in med, da dobite okusen preliv.

Oglašujte pri nas

Podobni članki