marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Bučna marmelada z rumom in rozinami

Pošlji prijatelju

bučna marmelada z rumom in rozinamiMN

Odlična marmelada – a dokler nanjo ne boste nalepili listka z imenom, ne bo nihče uganil, iz česa je!

1 kg mesa zrele buče

½ žličke masla

100 g rozin

50 ml ruma

½ limone

200 g sladkorja

½ zavojčka Gelfix ultra

Rozine dobro splaknite in namočite v rum. Večkrat premešajte.

Bučo razkosajte, odstranite olupek in semena, ter jo nakockajte. Odmerite 1 kg mesa.

Bučo dajte v lonec, dodajte maslo in zalijte z vodo – toliko, da je dno pokrito. Pokrijte in dušite tako dolgo, da se buča popolnoma zmehča in voda izhlapi. Po potrebi med dušenjem dodajte še nekaj vode. Bučo pretlačite.

K buči stresite rozine. Ožemite polovico limone in prilijte sok. Zmešajte sladkor in želirno sredstvo ter dodajte bučnemu pireju. Poskusite – morda želite dodati še malo ruma ali sladkorja (različne vrste buč so različno sladke, odvisno je tudi od tega, kako zrela je buča).

Vrelo marmelado odstranite z ognja in jo takoj nadevajte v vroče kozarčke ter zaprite.

Namig: Če v marmeladi ne želite alkohola, namočite rozine zgolj v vodo in v marmelado dodajte rumovo aromo.