Bučna marmelada z rumom in rozinami
Odlična marmelada – a dokler nanjo ne boste nalepili listka z imenom, ne bo nihče uganil, iz česa je!
1 kg mesa zrele buče
½ žličke masla
100 g rozin
50 ml ruma
½ limone
200 g sladkorja
½ zavojčka Gelfix ultra
Rozine dobro splaknite in namočite v rum. Večkrat premešajte.
Bučo razkosajte, odstranite olupek in semena, ter jo nakockajte. Odmerite 1 kg mesa.
Bučo dajte v lonec, dodajte maslo in zalijte z vodo – toliko, da je dno pokrito. Pokrijte in dušite tako dolgo, da se buča popolnoma zmehča in voda izhlapi. Po potrebi med dušenjem dodajte še nekaj vode. Bučo pretlačite.
K buči stresite rozine. Ožemite polovico limone in prilijte sok. Zmešajte sladkor in želirno sredstvo ter dodajte bučnemu pireju. Poskusite – morda želite dodati še malo ruma ali sladkorja (različne vrste buč so različno sladke, odvisno je tudi od tega, kako zrela je buča).
Vrelo marmelado odstranite z ognja in jo takoj nadevajte v vroče kozarčke ter zaprite.
Namig: Če v marmeladi ne želite alkohola, namočite rozine zgolj v vodo in v marmelado dodajte rumovo aromo.
Podobni članki
- Namaz iz sardin in namaz iz posušenih paradižnikov
(08.12.2011) - Marelična marmelada s sivko
(25.07.2011) - Jagodna strjenka
(19.06.2011) - Malinova marmelada z meto
(28.06.2017) - Jabolčna marmelada
(21.09.2012) - Mlečni riž z vaniljo
(22.11.2011) - Paneton
(20.12.2011) - Pomarančna marmelada
(08.11.2013) - Kutinova marmelada in kutine v whiskeyu
(09.11.2011) - Mangova torta
(10.04.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:10.09.2014, 326,746 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,162 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,103 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,110 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,336 prikazov