Hruške v portovcu
Recept za 6 slastnih hrušk, kuhanih v portovcu. (V kolikor portovca nimate, je najbolje za vse vino uporabiti barbero.)
300 ml portovca
500 ml rdečega vina
200 g sladkorja
2 žlici limoninega soka
1 skorjica cimeta
2 zvezdasta janeža (ali nekaj klinčkov)
6 hrušk
vaniljin sladoled
Vse sestavine, razen hrušk, zmešajte in segrejte v kozici, da pričnejo počasi vreti.
Olupite hruške, vendar ne odstranite pecljev.
Hruške dodajte v kozico in jih kuhajte približno 20 do 25 minut, da postanejo lepo mehke in obarvane. Med kuhanjem jih večkrat obrnite. Vzemite jih iz posode in nadevajte na krožnike, da se ohladijo.
Posodo postavite nazaj na plin, da vino zavre, nato zmanjšajte plamen in počasi kuhajte 10 minut, da se zgosti v sirup. Medtem lahko hruške narežete na rezine, lahko pa tudi pustite cele. (Cele so videti lepše, vendar je že narezane lažje jesti.)
Na krožnike dodajte sirup in postrezite z vaniljinim sladoledom.
Podobni članki
- Solata z rakci
(12.07.2011) - Solata z jajcem in avokadom
(22.11.2010) - Izdelava karameliziranih lešnikov (ali mandljev)
(09.03.2012) - Boranja s piščancem
(30.08.2012) - Hruške s čokolado in mandlji
(13.11.2012) - Bezgov sorbet
(21.05.2011) - Hruške v sirupu za zajtrk
(18.09.2012) - Lešnikove kroglice
(06.12.2011) - Por z maslom
(02.10.2012) - Bučkini zvitki s feto v paradižnikovi omaki
(11.06.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:12.02.2011, 328,937 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,606 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,539 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,487 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,648 prikazov