marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Hruške v portovcu

Pošlji prijatelju

razrezana hruška, kuhana v portovcuFotolia

Recept za 6 slastnih hrušk, kuhanih v portovcu. (V kolikor portovca nimate, je najbolje za vse vino uporabiti barbero.)

300 ml portovca

500 ml rdečega vina

200 g sladkorja

2 žlici limoninega soka

1 skorjica cimeta

2 zvezdasta janeža (ali nekaj klinčkov)

6 hrušk

vaniljin sladoled

Vse sestavine, razen hrušk, zmešajte in segrejte v kozici, da pričnejo počasi vreti.

Olupite hruške, vendar ne odstranite pecljev.

Hruške dodajte v kozico in jih kuhajte približno 20 do 25 minut, da postanejo lepo mehke in obarvane. Med kuhanjem jih večkrat obrnite. Vzemite jih iz posode in nadevajte na krožnike, da se ohladijo.

Posodo postavite nazaj na plin, da vino zavre, nato zmanjšajte plamen in počasi kuhajte 10 minut, da se zgosti v sirup. Medtem lahko hruške narežete na rezine, lahko pa tudi pustite cele. (Cele so videti lepše, vendar je že narezane lažje jesti.)

Na krožnike dodajte sirup in postrezite z vaniljinim sladoledom.