Hruške s čokolado in mandlji
Dušene hruške s čokolado in mandlji so odlična sadna sladica.
6 hrušk
350 ml vode
2 žlički vaniljine esence
3 žlice sladkorja
Preliv:
50 ml vode
40 g sladkorja
100 g jedilne čokolade
4 žlice mandljevih lističev
Hruške olupite, pri tem jim peclje pustite, muho pa odstranite.
V kozico nalijte vodo, dodajte sladkor in vaniljino esenco. Zavrite, zmanjšajte ogenj in vanjo položite hruške. Kuhajte jih 8-10 minut, da postanejo mehke, nato jih obrnite, da v vodo potopite še drugi del hruške, ter kuhajte še 8 minut, da se zmehča tudi ta del.
Vodo in sladkor za omako zavrite. Čokolado narežite na drobne koščke. Ko voda s sladkorjem zavre, jo odstavite in vanjo stresite koščke čokolade, da se stopijo.
Hruške nadevajte na krožnike, z žlico preko njih prelijte malo čokoladne omake, ter potresite z mandljevimi lističi.
Bi želeli pripraviti rdeče obarvane hruške v vinu? Poglejte si recept Hruške v portovcu.
Hruške ni nujno uporabiti za sladico! Preverite recepta Pršutni zvitki s hruško in Hruške z gorgonzolo ter jih porabite za okusno predjed.
Podobni članki
- Čokoladni kipnik z mandlji
(02.05.2011) - Čokoladna pita z arašidovim maslom
(09.12.2013) - Jagodna strjenka s piškoti
(25.07.2017) - Jagodna torta s smetanovo kremo
(08.05.2014) - Kuskus z bučo
(08.10.2012) - Čokoladni cmoki s slivami
(15.09.2011) - Princeske s kostanjevo kremo in smetano
(08.11.2012) - Velikonočne čokoladne lizike
(15.03.2014) - Miklavžev močnik
(22.11.2010) - Marelična marmelada s sivko
(25.07.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:13.11.2012, 324,355 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 303,793 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 224,851 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 192,847 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,026 prikazov