marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Hruške s čokolado in mandlji

Pošlji prijatelju

hruški na krožnikuFotolia

Dušene hruške s čokolado in mandlji so odlična sadna sladica.

6 hrušk

350 ml vode

2 žlički vaniljine esence

3 žlice sladkorja

Preliv:

50 ml vode

40 g sladkorja

100 g jedilne čokolade

4 žlice mandljevih lističev

Hruške olupite, pri tem jim peclje pustite, muho pa odstranite.

V kozico nalijte vodo, dodajte sladkor in vaniljino esenco. Zavrite, zmanjšajte ogenj in vanjo položite hruške. Kuhajte jih 8-10 minut, da postanejo mehke, nato jih obrnite, da v vodo potopite še drugi del hruške, ter kuhajte še 8 minut, da se zmehča tudi ta del.

Vodo in sladkor za omako zavrite. Čokolado narežite na drobne koščke. Ko voda s sladkorjem zavre, jo odstavite in vanjo stresite koščke čokolade, da se stopijo.

Hruške nadevajte na krožnike, z žlico preko njih prelijte malo čokoladne omake, ter potresite z mandljevimi lističi.

Bi želeli pripraviti rdeče obarvane hruške v vinu? Poglejte si recept Hruške v portovcu.

Hruške ni nujno uporabiti za sladico! Preverite recepta Pršutni zvitki s hruško in Hruške z gorgonzolo ter jih porabite za okusno predjed.