Hruške s čokolado in mandlji
Fotolia
Dušene hruške s čokolado in mandlji so odlična sadna sladica.
6 hrušk
350 ml vode
2 žlički vaniljine esence
3 žlice sladkorja
Preliv:
50 ml vode
40 g sladkorja
100 g jedilne čokolade
4 žlice mandljevih lističev
Hruške olupite, pri tem jim peclje pustite, muho pa odstranite.
V kozico nalijte vodo, dodajte sladkor in vaniljino esenco. Zavrite, zmanjšajte ogenj in vanjo položite hruške. Kuhajte jih 8-10 minut, da postanejo mehke, nato jih obrnite, da v vodo potopite še drugi del hruške, ter kuhajte še 8 minut, da se zmehča tudi ta del.
Vodo in sladkor za omako zavrite. Čokolado narežite na drobne koščke. Ko voda s sladkorjem zavre, jo odstavite in vanjo stresite koščke čokolade, da se stopijo.
Hruške nadevajte na krožnike, z žlico preko njih prelijte malo čokoladne omake, ter potresite z mandljevimi lističi.
Bi želeli pripraviti rdeče obarvane hruške v vinu? Poglejte si recept Hruške v portovcu.
Hruške ni nujno uporabiti za sladico! Preverite recepta Pršutni zvitki s hruško in Hruške z gorgonzolo ter jih porabite za okusno predjed.
Podobni članki
Čokoladni kipnik z mandlji
(02.05.2011)Čokoladna pita z arašidovim maslom
(09.12.2013)Jagodna strjenka s piškoti
(25.07.2017)Jagodna torta s smetanovo kremo
(08.05.2014)Kuskus z bučo
(08.10.2012)Čokoladni cmoki s slivami
(15.09.2011)Princeske s kostanjevo kremo in smetano
(08.11.2012)Velikonočne čokoladne lizike
(15.03.2014)Miklavžev močnik
(22.11.2010)Marelična marmelada s sivko
(25.07.2011)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:13.11.2012, 331,587 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 305,064 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,782 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,721 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,905 prikazov