marmelina| Vsakdanje - povsem enostavno.

Bezgov sorbet

Pošlji prijatelju

bezgov sorbet s skodelici na posteljici iz bezgovih cvetovMN

Božansko! Za 2 litra sorbeta.

15 bezgovih cvetov

1000 ml vroče vode

500 g sladkorja

2 limoni (sok)

1000 g jogurta (3,2% maščobe)

Ob lepem vremenu naberite bezgove cvetove ter z vilico s pecljev osmukajte cvetke – kot bi imeli grabljice. Cvetke prelijte z litrom vroče vode, prekrijte s prtičem in pustite stati 24 ur.

Cvetke precedite skozi cedilo in gazo, dobro ožemite. Tekočini dodajte sladkor in sok dveh limon. Postavite na ogenj in počakajte, da skoraj zavre, nato na rahlem ognju kuhajte 5 minut. Ohladite.

V ohlajen sirup vmešajte jogurt. Zlijte v dve litrski posodi za sladoled in postavite v zamrzovalnik za vsaj 8 ur, vmes pa vsake dve uri premešajte, da se znebite velikih ledenih kristalčkov. (Oziroma pripravite sorbet v aparatu za sladoled, če ga imate.)

Namig: Če želite bezgov sorbet pripraviti izven sezone, potem si v naprej pripravite bezgov sirup in ga zmešajte z jogurtom in zamrznite, kadar se vam zahoče.

Podobni članki