Bezgov sorbet
MN
Božansko! Za 2 litra sorbeta.
15 bezgovih cvetov
1000 ml vroče vode
500 g sladkorja
2 limoni (sok)
1000 g jogurta (3,2% maščobe)
Ob lepem vremenu naberite bezgove cvetove ter z vilico s pecljev osmukajte cvetke – kot bi imeli grabljice. Cvetke prelijte z litrom vroče vode, prekrijte s prtičem in pustite stati 24 ur.
Cvetke precedite skozi cedilo in gazo, dobro ožemite. Tekočini dodajte sladkor in sok dveh limon. Postavite na ogenj in počakajte, da skoraj zavre, nato na rahlem ognju kuhajte 5 minut. Ohladite.
V ohlajen sirup vmešajte jogurt. Zlijte v dve litrski posodi za sladoled in postavite v zamrzovalnik za vsaj 8 ur, vmes pa vsake dve uri premešajte, da se znebite velikih ledenih kristalčkov. (Oziroma pripravite sorbet v aparatu za sladoled, če ga imate.)
Namig: Če želite bezgov sorbet pripraviti izven sezone, potem si v naprej pripravite bezgov sirup in ga zmešajte z jogurtom in zamrznite, kadar se vam zahoče.
Podobni članki
Čokoladni sorbet
(15.05.2011)Pomarančni sladoled
(28.07.2017)Lubenični sladoled
(01.06.2012)Domači mascarpone
(11.06.2014)Hruške v portovcu
(12.02.2011)Limoncello
(22.03.2011)Datljev kolač
(05.12.2010)Ocvrt sladoled
(08.01.2012)Slivova pita z beljakovo kapo
(05.09.2012)Boranja s piščancem
(30.08.2012)
Iskanje po receptih
Najbolj brani članki
-
Kdaj imam god?
objavljeno:21.05.2011, 329,973 prikazov -
Ideje za zavijanje daril
objavljeno:, 304,783 prikazov -
Zlaganje prtičkov: lotos
objavljeno:, 225,658 prikazov -
Zlaganje prtičkov – strelicija
objavljeno:, 193,596 prikazov -
Mini tortice
objavljeno:, 159,756 prikazov